Hyppää sisältöön

Taistelukenttä-videota kuvataan Paltaniemellä Kajaanissa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 20.6.2019 7.53
Tiedote

Taistelukenttä-videon kuvaaminen Paltaniemellä Kajaanissa 3.-4.7. aiheuttaa ampumamelua ja rajoittaa liikennettä.

Puolustusvoimien palvelukeskuksen Oppimis- ja kuvapalveluyksikön tuotantoryhmä kuvaa Pääesikunnan koulutusosaston tilaamaa Taistelukenttä-videota Kajaanissa 2.-4.7. Kuvauksia toteutetaan keskiviikkona ja torstaina Paltaniemellä Kajaanin lentokentän alueella.

Kuvauksiin liittyen alueella ammutaan rynnäkkökiväärin paukkupatruunoita keskiviikkona iltapäivällä ja torstaina. Liikenne Paltaniementien ja Lentokentäntien risteyksen lähialueella keskeytyy ajoittain kuvausten vuoksi keskiviikkona aamupäivällä. Keskeytysten aikana sotilaspoliisi ohjaa liikennettä Paltaniemelle Hövelöntien kautta.

Taistelukenttä-videolla esitellään ja opetetaan varusmiehille poikkeusolojen ja nykyaikaisen sodan ja taistelukentän olosuhteita sekä mahdollisia tilanteita. Sen tarkoituksena on antaa koulutettaville realistinen kuva poikkeusolojen olosuhteista ja toimintaympäristöstä. Taistelukenttä-video on osa peruskoulutuskaudella kaikille varusmiehille annettavaa taistelukoulutusta.

Videon kuvauksia on suoritettu vuonna 2018 pääasiassa puolustusvoimien harjoitustoimintaan liittyen. Käsikirjoituksen mukaisia lavastettuja kohtauksia kuvataan Maa-, Meri ja Ilmavoimien joukko-osastojen tukemina kesän 2019 aikana. Taistelukenttä-video tullaan julkaisemaan mm. Puolustusvoimien Youtube-kanavalla kuluvan vuoden aikana, kuten edellinenkin versio.

Tuotantoa ohjaa majuri Ville Kostian Pääesikunnan koulutusosastolta. Kuvaukset toteuttaa Puolustusvoimien palvelukeskuksen oppimis- ja kuvapalveluyksikön tuotantoryhmä. Videon ohjaa ohjaaja Irma Nyfors ja kuvaustoiminnan johtajana toimii yliluutnantti Jaakko Ala-Hiiro.

´