Hyppää sisältöön

Talvilajien urheilijat vannoivat sotilasvalan Santahaminassa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 29.5.2020 11.09
Tiedote
varusmiehiä sotilasvalaa vannomassa. Kuvattu takaa päin.

Huhtikuussa palveluksensa aloittaneet Puolustusvoimien urheilukoulun talvilajien saapumiserän varusmiehet vannoivat sotilasvalan Santahaminassa 28.5.2020. Kaartin jääkärirykmentin komentaja nimitti alokkaat tilaisuuden päätteeksi kaartinjääkäreiksi.

Sotilasvalalla on Puolustusvoimissa vahva, vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta. Urheilukoulun sotilasvalan esilukijana toimi Kimmo Oikarinen Suomen jääkiekkoliitosta. Vala- ja vakuutuspäivänä päättyvä alokasjakso on varusmiehille ja heidän läheisilleen tärkeä päivä.

Koronavirustilanteesta johtuen varusmiesten läheisiä ei voitu tällä kertaa kutsua valatilaisuuteen, mutta heille toimitetaan varusmiesten kautta materiaalipaketti, jossa on koko valatilaisuuden videotallenne, Urheilukoulun johtajan ja Tiedustelukomppanian päällikön videotervehdykset sekä valokuvia tilaisuudesta. Sotilasvalan koostevideo on julkaistu Puolustusvoimien urheilukoulun Facebookissa.

Varusmiehiä kolmirivissä sotilasvalaa vannomassa

– Alokkaiden vanhemmat ja läheiset etäyhteyksien päässä, voitte olla ylpeitä nuoristanne. Ensimmäiset palvelusviikot ovat aina raskaita ja palveluspäivät pitkiä. Niin fyysinen kuin henkinen kestävyys on kovilla. Alokkaanne ovat selvinneet näistä palvelusviikoista kunnialla. Heistä on hyvää vauhtia kasvamassa aikaisempien varusmiessukupolvien tapaan päteviä maapuolustajia ja vastuunkantajia., Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen sanoi puheessaan.

Yli puolet Urheilukoulun varusmiehistä koulutetaan aliupseereiksi tiedusteluryhmien tehtäviin, joita ovat tarkka-ampuja-aliupseerin, tiedustelutulenjohtoaliupseerin, radistialiupseerin ja tiedustelulääkintäaliupseerin tehtävät. Noin 15 prosenttia saa koulutuksen reserviupseeriksi joukkoyksikön omalla reserviupseerikurssilla. Pieni osa saapumiserästä koulutetaan myös tiedusteluryhmien miehistötehtäviin.

´