Hyppää sisältöön

Urheilijat vannoivat sotilasvalan Santahaminassa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 13.6.2019 15.51
Tiedote

Puolustusvoimien urheilukoulussa huhtikuussa palveluksen aloittaneet talvijien urheilijat vannoivat sotilasvalan tänään Santahaminassa. Kaartinjääkäriksi nimitettiin 66 alokasta.

Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen nimitti tänään 66 Tiedustelukomppanian alokasta kaartinjääkäriksi Santahaminassa järjestetyssä sotilasvalatilaisuudessa. Tilaisuudessa ei ollut sotilasvakuutuksen antajia.

Sotilasvalalla on Puolustusvoimissa vahva, vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen. Paraatijoukkoa komensi Urheilukoulun johtaja everstiluutnantti Mikko Mönkkönen ja sotilasvalan esilukijana toimi evp eversti Antero Pärssinen.

Eversti Tervonen mainitsi puheessaan olevan erityisen iloinen siitä, että nuoret urheilijat, potentiaaliset tulevaisuuden idolit ja nuorison esimerkit, ovat sitoutuneita kantamaan oman vastuunsa kansalaisvelvollisuudesta ja maamme puolustamisesta.

´