Hyppää sisältöön

Urheilukoulusta kotiutui 71 varusmiestä - kokelaat ylennettiin vänrikeiksi

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 24.9.2020 15.06
Tiedote

Urheilukoulusta kotiutuu tänään yhteensä 71 varusmiestä. Kotiutuvat ovat IV/19 erän 347 vuorokautta ja III/20 erän 165 vuorokautta palvelleita varusmiehiä. Keskiviikkona 23.9. kotiutuville järjestetyssä kotiuttamisjuhlassa kuultiin puhe rykmentin komentajalta eversti Petteri Tervoselta, Puolustusvoimien urheilukoulun johtajalta everstiluutnantti Mikko Mönkköseltä sekä reserviupseerikurssin priimukselta ja palkittiin varusmiespalveluksen aikana ansioituneita varusmiehiä. Lisäksi torstaina 24.9. kotiutuvat kokelaat ylennettiin vänrikin sotilasarvoon.

Kotiutuvilla urheilijoilla on takanaan vaativa ja kasvattava ajanjakso varusmiespalveluksessa koronarajoitusten vaikuttaessa palvelusrytmiin sekä urheilijoiden valmennukseen. Eversti Petteri Tervonen kiitti Urheilukoulun tukijoita sekä varusmiesten läheisiä, jotka ovat tuellaan mahdollistaneet nuorten henkisen ja fyysisen jaksamisen palveluksen aikana. Varusmiespalvelus ja urheilun yhdistäminen koronarajoitusten aikana ei ole ollut helppoa ja se on vaatinut jokaiselta henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. 
- Pitäkää yllä tätä sitkeyttä myös jatkossakin, eversti Tervonen totesi puheensa lopuksi.


 

Urheilukoulun johtaja everstiluutnantti Mikko Mönkkönen korosti Urheilukoulun tärkeyttä Puolustusvoimissa ja sen hyötyä urheilijoiden elämään.
- Urheilussa oppii suunnitelmallisuutta, suunnitelmien viemistä käytäntöön, lajista riippuen yhteistyötaitoja, pitkäjänteisyyttä, itsekriittisyyttä, rasitustason seurantaa, toimintakyvyn ylläpitoa, analysointia, kurinalaisuutta ja tavoitteiden asettamista - siis täysin samoja asioita kuin sotilaalta vaaditaan kriisitilanteessa. Näistä syistä Urheilukoululla on vahva oikeutus olemassaoloonsa Puolustusvoimissa.
- Ette ole päässeet yhtään sen helpommalla kuin kukaan muukaan. Olen vakuuttunut siitä, että osaatte asianne ja suorituskykyä riittää vaativissa sodan ajan tehtävissä tiedustelijoina. Olkaa ylpeitä saamastanne koulutuksesta, everstiluutnantti Mönkkönen valisti.

Myös reserviupseerikurssin 256 priimus kokelas Aaro Aho yhtyi everstiluutnantti Mönkkösen sanomaan siitä, miten Urheilukoulu on mahdollistanut urheilun ja varusmiespalveluksen yhdistämisen hyvin. Aho totesi lopuksi, että varusmiespalveluksen tavoitteellisuus on myös kirkastanut omia suunnitelmia urheilu-uran saralla. 

Kaartin jääkärirykmentti ja Urheilukoulun henkilökunta onnittelee kotiutuvia hyvin suoritetusta palvelusajasta ja toivottaa menestystä reserviin. 

Kotiuttamisjuhlassa palkittuja varusmiehiä:
Saapumiserä III/20 jääkärilinjan paras urheilija: kaartinjääkäri Lauri Pajuniemi, jääkiekko
Saapumiserä III/20 jääkärilinjan paras sotilas: korpraali Niko Seppälä, jääkiekko

Saapumiserä IV/19 paras urheilija: alikersantti Oliver Lindh, suunnistus
Saapumiserä IV/19 paras sotilas: vänrikki Johannes Luukkanen, jalkapallo

Aliupseerikurssin priimus: alikersantti Oskari Silvennoinen, suunnistus
Reserviupseerikurssin 256 priimus: kokelas Aaro Aho, suunnistus

 

´