Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin talviolosuhdeharjoitukset tammi-maaliskuussa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.1.2022 11.09
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää talviolosuhdeharjoituksia Etelä- ja Pohjois-Suomessa tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2022.

Harjoitukset järjestetään

  • 20.1. – 6.2. Pohjois-Suomessa Rovaniemen, Kittilän, Taivalkosken, Kuusamon, Saariselän ja Inarin alueilla
  • 31.1. – 4.2. Kaakkois-Suomessa Valkealan, Tirvan, Enäjärven ja Kiehuvan välillä
  • 28.2. – 18.3. Pohjois-Suomessa Angelin, Inarin, Sallan, Kuusamon, Rovaniemen ja Pellon alueilla sekä Käsivarren erämaa-alueella.

Harjoituksiin osallistuu varusmiehiä ja palkattua henkilöstöä. Sotilaat jaetaan harjoituksissa pieniin osastoihin, joissa huomioidaan koronaan liittyvät varotoimet. Varusmiesten ja henkilökunnan terveyttä turvataan noudattamalla turvavälejä, käyttämällä maskeja sisätiloissa sekä noudattamalla yleistä hygieniaohjeistusta.

Harjoitusosastot liikkuvat maastossa jalan, suksilla ja lumiajoneuvoilla. Joukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita ja majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa.  Harjoituksiin liittyy myös helikopterien lentotoimintaa.

Helikopterien lentotoiminnasta ja harjoitusampumatarvikkeiden käytöstä voi aiheutua meluhaittaa. Harjoitustoimintaa on myös ilta- ja yöaikaan.

Utin jääkärirykmentin harjoitustoimintaan liittyvät yhteydenotot voi tarvittaessa tehdä rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta tai puhelimitse: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.