Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaaksossa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.2.2022 14.03
Tiedote

Kymenlaakson alueella on Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja koulutustoimintaa 14. - 18. helmikuuta 2022.

Rykmentin maastoharjoitus järjestetään Kouvolan alueella 14. - 16. helmikuuta. Sotilaat liikkuvat harjoitusalueella pääasiassa jalan ja majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa. Koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita.

Helikopteripataljoonan pimeälentokoulutus jatkuu 14. - 18. helmikuuta. Lentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Lentotoiminta keskittyy Kymenlaaksoon, noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

Koulutuslennot alkavat maanantai-iltana ja päättyvät torstain ja perjantain välisenä yönä. Lentotoiminta aloitetaan päivittäin pimeän tultua ja päätetään, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään kello 04 mennessä. Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Utin jääkärirykmentin harjoitus- ja koulutustoimintaan liittyvät yhteydenotot voi tarvittaessa tehdä puhelimitse tai internetsivuillamme olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

´