Hyppää sisältöön

Uudenmaan jääkäripataljoona viettää 102. perinnepäiväänsä - yli 500 varusmiestä marssii Vantaalta Helsinkiin 9.-10.3.2023

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 8.3.2023 15.36
Tiedote
Varusmiehiä sotilaspuvussa ulkona

Uudenmaan jääkäripataljoona Kaartin jääkärirykmentistä viettää 102. perinnepäiväänsä 11.3.2023 komentajansa everstiluutnantti Annukka Ylivaaran johdolla. Uudenmaan jääkäripataljoonassa koulutetaan kaupunkijääkäreitä pääkaupunkiseutua ja Uuttamaatta puolustaviin joukkoihin. Pataljoona on erikoistunut taisteluun rakennetulla alueella, mutta vaativa ja Suomen oloissa ainutlaatuinen ympäristö edellyttää joukoilta monipuolisuutta ja kykyä toimia niin tiiviisti rakennetussa kantakaupungissa kuin metsämaastossa.

Uudenmaan jääkäripataljoonan perinnepäivän viettoa edeltää perinteinen Joutselän marssi -tapahtuma. Tänä vuonna marssi toteutetaan joukkueiden välisenä kilpailuna. Yön yli kestävä marssi alkaa torstai-iltana 9.3. Vantaan Koivukylästä ja päättyy Santahaminaan 10.3. puoleen päivään mennessä. Marssireitti kulkee Koivukylästä Sipoonkorven, Mustavuoren, Laajasalon ja Jollaksen kautta Santahaminaan. Marssille osallistuu yhteensä yli 500 varusmiestä ja noin 30 henkilökunnan edustajaa.

Varsinaista perinnepäivää juhlistetaan lauantaina 11.3. Päivä on Joutselän taistelun 11.3.1555 muistopäivä. Juhlallisuudet alkavat seppeleenlaskulla Jääkäripaadelle Hietaniemen hautausmaalla ja jatkuvat paraatikatselmuksella ja ohimarssilla Santahaminassa.
 

´