Hyppää sisältöön

Uudet alokkaat palvelukseen maanantaina 3. heinäkuuta

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 29.6.2023 11.20
Tiedote
Kuvassa kaksi tuoretta alokasta siviilivaatteissa ja heidän vieressään on kyltti, jossa lukee alokas ja nuoli oikealle.

Porin prikaati vastaanottaa maanantaina 3. heinäkuuta yhteensä liki 2 110 uutta alokasta. Kokonaismäärästä vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavia naisia on noin 175. Alokkaista reilut 1 180 aloittaa palveluksensa Säkylässä ja noin 920 Niinisalossa.

Säkylässä palveluksensa aloittaa myös noin 250 erillishaun kautta Suomen kansainväliseen valmiusjoukkokoulutukseen (SKVJ) esivalittua varusmiestä, joista naisia on kuusi. SKVJ-koulutettavat ovat läpäisseet huhtikuussa pidetyissä valintatilaisuuksissa henkistä ja fyysistä suorituskykyä mittaavat testit.

Uusien alokkaiden on saavuttava varuskuntaan maanantaina kello 16.00 mennessä. Heti alkuun alokkaat määrätään omiin perusyksiköihin ja he kuittaavat ylleen Puolustusvoimien vaatetuksen. Kokonaisuudessaan ensimmäisten päivien ohjelma pyritään pitämään fyysinen kuormituksen osalta kohtuullisena ja fokus on sotilaallisten tapojen opettelussa sekä varuskunnan arkeen totuttautumisessa alikersanttien johdolla. Heinäkuun saapumiserän alokkaiden kotijoukoilla on mahdollisuus vierailla Säkylässä ja Niinisalossa läheistenpäivänä sunnuntaina 9. heinäkuuta.

Kahden viikon mittaisen orientaatiokurssin jälkeen alokkailla alkavat selviytymisen, suojautumisen ja suojaamisen kurssit. Kuuden viikon alokasjakso huipentuu koulutushaaravalintoihin, sekä sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksiin maakunnissa 10. ja 11. elokuuta.

Lisätietoa tuleville alokkaille on koottu Porin prikaatin alokasinfoon ja yleistietoa saapumiserän aloituksesta voi lukea Puolustusvoimien tiedotteesta.
 

´