Osiot
Valikko
Maavoimat

Uudet alokkaat saapuivat Santahaminaan

Kaartin jääkärirykmentti 6.7.2020 16.48

Noin 750 nuorta miestä ja naista ylitti tänään Santahaminaan johtavan Hevossalmen sillan aloittaakseen palveluksensa Kaartin jääkärirykmentissä.

Alokkaat saapuivat maanantain aikana kolmessa erässä. Vastaanotto ja yksiköihin jakaminen tapahtui aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä ulkona. Vastassa oli myös kenttäsairaanhoitaja, jonka ohi jokainen alokas meni vuorollaan. Hengitystieoireista ilmoittaneet alokkaat lähtivät kotiin potemaan. Heillä palvelus alkaa tervehtymisen jälkeen. Niin palveluksen aloituksessa kuin pian alkavassa varusmieskoulutuksessa on huomioitu koronan aiheuttamat rajoitukset toimintaan. Maaliskuussa aloitetut toimenpiteet, kuten varusmiesten pitäminen erillään muista yksiköistä, jatkuvat toistaiseksi myös uuden saapumiserän kohdalla. Myös kiinniolojaksojen ja vapaiden muuttunut rytmitys säilyy, jotta palvelusturvallisuus voidaan pitää mahdollisimman korkeana.

Alokkaat hyvillä fiiliksillä palvelukseen

alokas Hamberg Vuoden 2020 toisessa saapumiserässä saapuneista alokkaista ylivoimaisesti suurin osa palvelee Santahaminassa 347 vuorokautta. Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa sotilaspoliiseja, kuljettajia ja kaupunkijääkäreitä pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan puolustamiseen. Alokkaat ovat etukäteen ilmoittaneet, mihin tehtävään he haluavat kouluttautua. Koronaepidemia on osoittanut, että varusmiesjärjestelmämme on toimiva ja ketterä. Puolustusvoimien valmius ja toimeenpanokyky riittävät kaikissa tilanteissa, myös poikkeuksellisessa epidemiatilanteessa.

Alokkaat Heikkinen ja Hamberg noutivat varusteita hymyt kasvoillaan varusvarastolla.

- Olen odottanut intin aloittamista. Tähtään sotilasuralle tai poliisikouluun. Näihin sotilaspoliisikoulutus antaa hyvät valmiudet, alokas Heikkinen kertoi.

- Haluan johtajakoulutukseen ja varusmiestoimikunnan (KJTK) tehtävät kiinnostavat myös. Armeijan jälkeen minua odottavat kauppatieteiden opinnot. Koen, että varsinkin armeijan johtajakoulutuksesta on hyötyä työelämää ajatellen, alokas Hamberg sanoi ensimmäisenä palveluspäivänään.

 

Läheistenpäivä järjestetään poikkeusjärjestelyin 11.7. – mahdollisuus seurata livenä

Perinteisesti alokkaiden läheiset ovat vierailleet varuskunnassa palveluksen ensimmäisenä viikonloppuna. Koronarajoituksista johtuen läheiset eivät pääse tällä kertaa tapaamaan palveluksensa aloittanutta nuorta ja tutustumaan kasarmielämään heti palveluksen alussa. 
Läheistenpäivänä 11.7. tuoreille varusmiehille on tarjolla erilaista ohjelmaa liikunnasta musiikkiin klo 8 alkaen. Läheisten on mahdollista seurata päivää Kaartin jääkärirykmentin Facebook-sivun livelähetyksessä osoitteessa www.facebook.com/KaartinJR. 

Facebook-livelähetyksen aikataulu:

klo 8.45-9.30 1. Sotilaspoliisikomppania, osasto 2
klo 10.15-11.00 1. Sotilaspoliisikomppania, osasto 1
klo 12.30-13.15 Esikunta- ja viestikomppania
klo 13.30-14.15 1. Jääkärikomppania

Maanpuolustuskorkeakoulun urheilukentältä lähetettävässä livelähetyksessä varusmiesten on mahdollista esittää palvelusta koskevia kysymyksiä Kaartin jääkärirykmentin sosiaalikuraattori Jarmo Österlundille.

Sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet striimataan suorana 14.8.

Koronarajoitustoimet vaikuttavat myös Kaartin jääkärirykmentin sotilasvala- ja vakuutustilaisuuksien järjestelyihin. Normaalisti tuhannet läheiset seuraavat juhlallisia vala- ja vakuutustilaisuuksia sekä näyttävää ohimarssia Santahaminassa. Tällä kertaa tilaisuus striimataan suorana lähetyksenä 14.8. n. klo 11.00 alkaen. Ilmoitamme myöhemmin tarkemmat tiedot lähetyksestä kotisivullamme osoitteessa www.maavoimat.fi/kaartin-jaakarirykmentti.