Hyppää sisältöön

Valmiusyksikkö harjoittelee poliisin kanssa pääkaupunkiseudulla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 16.9.2022 14.49
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin valmiusyksikkö harjoittelee Helsingissä ja Espoossa 19.–23.9.2022. Harjoituksen keskiössä on yhteistyö poliisin kanssa etsintä-, kiinniotto- ja tuhoamistehtävissä. Kyseessä on tammikuussa palveluksensa aloittaneiden johtajiksi ja miehistötehtäviin koulutettavien kaupunkijääkäreiden valmiusyksikkövaiheen mukaisesta koulutuksesta.

Maanantaina 19.9. joukot harjoittelevat Myllypurossa ja Vuosaaressa. Harjoituksessa ei käytetä harjoitusampumatarvikkeita.

Tiistaina 20.9. harjoitukset jatkuvat Vuosaaressa ja Jakomäessä. Harjoituksissa ei käytetä harjoitusampumatarvikkeita. Vuosaaressa myös poliisi on mukana harjoituksessa.

Keskiviikkona 21.9. valmiusyksikkö siirtyy harjoittelemaan Espoon Mäkkylään. Harjoitusampumatarvikkeita käytetään sisätiloissa. Poliisi osallistuu harjoitukseen.

Torstain ja perjantain välisenä yönä 22.9.–23.9. joukot harjoittelevat Kalasatamassa. Harjoitusampumatarvikkeita käytetään sisätiloissa.

Tarkemmat harjoitusajat on kerrottu harjoituksen melutiedotteessa, johon linkki löytyy tiedotteen lopusta.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla. Harjoitusampumatarvikkeita käytetään vain sisätiloissa harjoitellessa.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on yhteensä noin 135 henkilöä.

´