Hyppää sisältöön

Varusmiehellä COVID-19 tartunta Panssariprikaatissa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 14.5.2020 14.19
Tiedote

Panssariprikaatin varusmiehellä on todettu vahvistettu COVID-19-tartunta torstaina 14.5.2020 aamupäivällä

Varusmies palasi varuskuntaan Päijät-Hämeestä kahden viikon lomalta lauantaina 9.5. lomakuljetusbussilla. Varusmiehen tartuntaepäily heräsi tiistaina, 12.5. oireiden perusteella. Samassa linja-autossa matkustaneet sekä samassa yksikössä kasarmilla altistuneet varusmiehet ja henkilökunta siirrettiin tuolloin välittömästi erilleen.  Altistuneet henkilöt eivät ole tämän jälkeen olleet fyysisesti kontaktissa muihin varusmiehiin tai henkilökuntaan.

Altistunut henkilökunta on siirtynyt etätyöhön. Kokonaisuudessaan muista erillään on Panssariprikaatissa tällä hetkellä noin 20 henkilökuntaan kuuluvaa ja vajaat 80 varusmiestä. Varusmiehet ovat erillään muista sekä kasarmialueella että Panssariprikaatin harjoitusalueilla.

Tartunnan lomallaan saanut varusmies on hoidossa Parolannummen terveysasemalla ja hänen oireensa ovat lieviä.

 

Panssariprikaatissa palvelee parhaillaan noin 2000 varusmiestä, jotka on jaettu kolmeen koulutusryhmään. Koulutusryhmät eivät kohtaa toisiaan missään vaiheessa ja yhteiskäyttöiset tilat sekä ajoneuvot puhdistetaan ja desinfioidaan ennen ryhmien vaihtumista. Koulutusryhmien koulutus tapahtuu kahden viikon sykleissä: kaksi viikkoa lomalla, kaksi viikkoa koulutuksessa varuskunnassa ja kaksi viikkoa taisteluharjoituksessa. Koulutusryhmien rotaatiota jatketaan varusmiesten kotiutumiseen saakka.

 

 

 

 

Joukko-osasto Parolannummi, Hattula Riihimäki
´