Hyppää sisältöön

Varusmiesten palvelusajan jaksottelu päättyy Jääkäriprikaatissa

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 19.12.2017 10.10
Tiedote

Jääkäriprikaatissa vuoden 2016 alussa kokeiluun otettu varusmiesten palvelusajan jaksottelu päättyy 1.1.2018 alkaen.

Lapin jääkäripataljoonassa Sodankylässä otettiin vuoden 2016 alussa kokeiluun kymmenestä peräkkäisestä palveluspäivästä ja neljästä peräkkäisestä viikonlopulle ajoittuvasta lomapäivästä koostuva varusmiesten palvelusajan jaksottelu. Palvelusajan jaksottelu on ollut käytössä yhteensä noin 2600 varusmiehellä vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Palvelusajan jaksottelua ei jatketa, koska jaksottelulla ei saavutettu sille asetettuja tavoitteita. Selkeästi osoitettavaa hyötyä varusmiesten koulutustuloksissa, poistumassa ja kustannuksissa ei saavutettu. Palkatun henkilöstön jaksamiseen muista työpisteistä poikkeava työskentelyrytmi vaikutti heikentävästi.

1.1.2018 alkaen varusmiespalvelus järjestetään koulutuskausittain tehokkaimmalla tavalla. Peruskoulutuskaudella palveluksen jaksottelu muistuttaa pääpiirteiltään enemmän perinteistä järjestelmää, jossa on palvelusta viisi päivää ja kaksi päivää vapaata ja erikoiskoulutuskaudella ja etenkin joukkokoulutuskaudella lähestytään kymmenen palveluspäivän ja neljän vapaapäivän mallia.

´