Hyppää sisältöön

Vuosangan harjoitusalueen laajennus otettiin käyttöön

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 4.1.2021 10.58
Tiedote

Vuosangan ampuma- ja harjoitusalueen laajennus otettiin käyttöön 1.1.2021.

Vuosangan ampuma- ja harjoitusalueen laajennus otettiin käyttöön vuoden vaihduttua. Pääosa laajennuksesta sijaitsee alueen länsiosassa ja kokonaisala on nyt 17 737 hehtaaria. Alue sijaitsee Metsähallituksen omistamilla alueilla Kuhmossa ja Ristijärvellä.

Alue jakautuu seitsemään vaaralliseen alueeseen, joista käyttöön otetaan kuhunkin harjoitukseen vain tarvittavat alueet.

Vuosangan pääasiallinen käyttäjä on Kainuun prikaati. Alueella pystytään ampumaan taisteluammuntoja kaikilla Kainuun prikaatin käyttämillä aseilla. Alueen laajentaminen mahdollistaa erityisesti tykistön ja kranaatinheittimistön monipuolisemmat ammunnat. Aluetta käytetään vuoden aikana keskimäärin 150 vuorokautta.

Ammunnoista tiedotetaan etukäteen

Koko ampuma-alue on merkitty maastoon puihin maalatuin keltaisin merkinnöin ja tiestön varteen asetetuin kieltotauluin. Ampuma-alueen päätiestön varressa oleviin varoitustauluihin merkitään ammuntoja osoittavat ampuma-ajat ja käytettävät vaaralliset alueet viimeistään kaksi vuorokautta ennen ammuntojen alkamista. Vaaralliselle alueelle johtavat tiet suljetaan puomeilla viimeistään tunti ennen ammunnan alkua.

Vuosangan ammunnoista tiedotetaan Puolustusvoimien internetsivuilla (puolustusvoimat.fi) sekä Ylen tekstitelevision sivulla 592 ja tiedote luetaan radiossa Yle Kajaanin kanavalla ammuntaa edeltävän päivänä.

´