Hyppää sisältöön

Yli 2 000 asevelvollista aloittaa palveluksensa Porin prikaatissa

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 1.7.2020 15.18
Tiedote
Kuvituskuva, jossa palveluksen aloituspäivänä ryhmä uusia alokkaita kävelee varusmiesjohtajan perässä.

Porin prikaati valmistautuu ottamaan ensi viikolla vastaan saapumiserän 2/20. Maanantaina 6. heinäkuuta Säkylässä ja Niinisalossa aloittaa palveluksensa yhteensä reilut 2 000 uutta alokasta, joista naisten osuus on noin 120.

Heinäkuun alku tuo mukanaan uusia tuulia monelle nuorelle, sillä varusmiespalveluksen alku on siinäkin mielessä poikkeuksellinen, että yhä vallitsevan koronatilanteen vuoksi koulutukseen on tehty muutoksia. Näistä merkittävin on varusmiesten jako eri osastoihin. Porin prikaatissa palveluksensa aloittavat varusmiehet jaetaan ensimmäisenä palveluspäivänä kolmeen eri koulutusosastoon, jotka eivät ole toistensa kanssa kosketuksista - näin rajoitetaan mahdollisten tartuntaketjujen syntymistä. Asevelvollisen on saavuttava paikalle maanantaina kello 16.00 mennessä. 

Puolustusvoimat huolehtii varusmiesten ja henkilökunnan terveydestä kaikin keinoin ja kaikissa tilanteissa ja sen vuoksi perinteiset yleisötapahtumat, kuten läheistenpäivä ja valatilaisuudet tullaan järjestämään poikkeusjärjestelyin ilman yleisöä. Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksien järjestelyistä tiedotamme lisää Porin prikaatin nettisivuilla viikolla 30.

Perjantaina 10. heinäkuuta Porin prikaati toteuttaa Facebook-sivuillaan livestriimin, jonka on tarkoitus korvata läheistenpäivätapahtumat. Aamupäivälle ajoittuvat striimit toteutetaan sekä Säkylästä että Niinisalosta, ja niissä on tarkoitus paitsi esitellä varuskuntaa myös kertoa alokkaiden koulutuksesta ja tunnelmista sekä ennen kaikkea vastata läheisten mieltä mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi varusmieskoulutukseen tai inttiarkeen liittyen. Toivomme läheistenpäivän striimiin kysymyksiä ennakkoon ja viimeistään 6.7.2020 mennessä osoitteeseen: [email protected] Suosittelemme lisäksi ottamaan jo tässä vaiheessa prikaatin Facebook-sivun seurantaan, sillä täsmennämme striimin aikataulun siellä: www.facebook.com/PorinPR/ 

Alokkaiden ensimmäisten päivien ohjelma keskittyy tuttuun tapaan sotilaallisten tapojen opetteluun ja fyysinen kuormitus pyritään pitämään kohtuullisena. Ensimmäisenä palvelusviikonloppuna yhteishenkeä kohotetaan myös musiikin voimin, kun Puolustusvoimien varusmiessoittokunta toteuttaa viihdekonsertit varusmiehille Säkylässä lauantaina 11.7. ja Niinisalossa sunnuntaina 12.7. Konsertit toteutetaan ulkoilmaesiintymisinä noudattaen voimassa olevia määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

´