Hyppää sisältöön

Kevadtorm 2017 -harjoitus on päättynyt

Julkaisuajankohta 26.5.2017 10.00
Tiedote

Suomalainen reserviläisistä muodostettu taistelupioneerijoukkue osallistui Virossa järjestettävään monikansalliseen Kevadtorm 2017 -harjoitukseen 14.-25.5.2017. Reserviläisistä ja henkilökunnasta muodostetun suomalaisosaston vahvuus oli yhteensä 63 henkilöä. Osastoa johti Porin prikaati.

Kevadtorm 2017 -harjoitus oli Viron puolustusvoimien vuosittainen pääsotaharjoitus. Se järjestettiin Koillis-Virossa Jõhvin- ja Tapan varuskuntien alueilla sekä siviilimailla 8.-26.5.2017. Kevadtorm 2017 -harjoituksen tavoitteena oli kehittää harjoitukseen osallistuvien Suomen kansainvälisen valmiusjoukkokoulutuksen (SKVJ) käyneiden reserviläisten ja henkilökunnan osaamista sekä pioneeritoimintaa monikansallisessa toimintaympäristössä.

- Harjoitus onnistui kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Taistelupioneerijoukkue pääsi harjoittelemaan kaikkia taistelupioneeritoiminnan elementtejä yhteistoiminnassa monikansallisten joukkojen kanssa. Lisäksi harjoituksessa mukana ollut henkilökunta sai hyvää kokemusta pioneeritoiminnan suunnittelusta ja toimeenpanosta kansainvälisessä toimintaympäristössä, kertoi Satakunnan pioneeri ja viestipataljoonan komentaja everstiluutnantti Tero Savonen.
 

´