Hyppää sisältöön

Lohtajan harjoitusalueen ja Kokkolan yhteiselo sujuu haasteista huolimatta

Maavoimat
Julkaisuajankohta 17.11.2017 17.17
Tiedote

Kokkolan Kaupunginjohtaja Stina Mattila tutustui Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueeseen.

Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella on harjoiteltu 50-luvulta saakka. Tuolloin alue oli osa Lohtajan kuntaa, nykyään se kuuluu Kokkolan kaupungin alueeseen. Puolustusvoimilla on aina pyrkimys elää ja toimia yhteisymmärryksessä ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Vuodesta 2016 Kokkolan kaupunginjohtajana toimiva Stina Mattila vastasi Ilmatorjunnan tarkastaja Ari Grönroosin kutsuun ja saapui tutustumaan Lohtajan harjoitusalueeseen. Ilmapuolustusharjoitus 2/2017 tarjosi luontevat puitteet alueen ja toiminnan esittelyyn. Kaupunginjohtaja Stiina Mattilan mukaan Lohtajan harjoitusalue on erittäin suuri ja merkittävä osa Kokkolan kaupunkia.

- Haasteista huolimatta on pystytty elämään sovussa paikallisen väestön kanssa ja jatkuvasti tehdään töitä, että asiat sujuvat edelleen, kaupunginjohtaja Mattila sanoo.

Kierroksen aikana Mattila seurueineen sai katsauksen paitsi alueen käyttöön ja erityispiirteisiin mutta myös ilmatorjuntavarusmiesten koulutukseen.

- Mielenkiintoista, näimme monenlaista! summaa Mattila kierroksen loputtua.

- Erityisen mahtavaa oli tavata ihmisiä, jotka olivat niin motivoituneita ja asiansa osaavia, kertoi Stina Mattila ja viittasi sekä varusmiehiin että kouluttajiin. 

Maavoimille ja erityisesti ilmapuolustukselle ainutlaatuisen harjoitusalueen naapurina eläminen voi ajoittain olla haastavaa.

- On aivan selvää, että isänmaata pitää puolustaa ja silloin pitää myös jossakin harjoitella, täydentää kaupunginjohtaja Stina Mattila lopuksi.

 

´