Hyppää sisältöön

Porin prikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet Niinisalossa 15.2. ja Säkylässä 16.2.

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 25.1.2018 14.00
Tiedote

Porin prikaatin saapumiserässä 1/18 palveluksensa aloittaneet varusmiehet vannovat sotilasvalansa tai antavat juhlallisen sotilasvakuutuksen kahdessa erässä.

Tapahtumat järjestetään paikkakuntakohtaisesti Niinisalossa ja Säkylässä. Niinisalon sotilasvala- ja -vakuutuspäivä järjestetään torstaina 15.2. Säkylässä tilaisuudet ovat perjantaina 16.2.

Säkylässä juhlitaan samalla Porin prikaatin 392. vuosipäivää henkilökunnan ja kutsuvieraiden tilaisuudella varuskuntaravintola Rumpalipojassa.

Päiväohjelma Niinisalossa 15.2.

klo 10.00 Sotilasvakuutus Raketinheitinpatterin auditoriossa (rak 4)
klo 11.00 Sotilasvala varuskunnan lippukentällä, jonka jälkeen ohimarssi Kasarmitiellä
klo 12.30-14.00 Omaisten ja varusmiesten lounas varuskunnassa sekä tutustuminen yksikköön
klo 14.00 Varusmiesten viikonloppuvapaa alkaa

Päiväohjelma Säkylässä 16.2.

klo 10.00 Sotilasvakuutus Elokuvaluokassa
klo 11.00 Sotilasvala varuskunnan urheilukentällä, jonka jälkeen ohimarssi Porilaistiellä
klo 12.30-14.00 Omaisten ja varusmiesten lounas varuskunnassa sekä tutustuminen yksikköön
klo 14.00 Varusmiesten viikonloppuvapaa alkaa

Valan ja vakuutuksen kaavojen esilukijoina toimivat Niinisalossa Kankaanpään sotaveteraanien puheenjohtaja, eversti (evp.) Olavi Rajala ja Säkylässä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Suni.

Varusmiesten ja heidän omaistensa lounas ja tutustuminen yksiköihin toteutetaan ohimarssin jälkeen noin klo 12.30 alkaen yksiköittäin porrastetusti. Lounaan jälkeen omaiset voivat tutustua varusmiesten majoitukseen ja palvelusolosuhteisiin sekä sotilaskotiin. Kukin alokas voi ilmoittaa lounaalle enintään kaksi (2) omaista. Valapäivän lounas on omaisille maksuton. Molemmilla paikkakunnilla varuskunta-alueilla esitellään keskeistä aselajien kalustoa valapäivinä klo 9.00–14.30.

Varusmiesten omaisia pyydetään huomioimaan, että ulkomaan kansalaisten vierailu varuskunta-alueilla vaatii erillisen lupamenettelyn. Lisätietoja Porin prikaatin lupatoimistosta, puh 0299 441 180.

Omaisia pyydetään olemaan liikkeellä ajoissa ja huomioimaan tapahtumien aiheuttama liikenneruuhka varuskunta-alueille johtavilla teillä. Porin prikaatin sotilaspoliisit vastaavat liikenteen ja pysäköinnin ohjauksesta varuskunta-alueiden läheisyydessä.

Huovinrinne, Säkylä Niinisalo, Kankaanpää
´