Mitalitili avattu sotilaiden hiihtolajien MM-kisoissa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 29.3.2023 10.38
Tiedote
Sotilashiihtolajien maailmanmestaruuskisoissa pronssia voittaneet Ristomatti Hakola ja Remi Lindholm juhlivat mitalia joukkuetovereidensa kanssa.
Tuoreet mitalististi Ristomatti Hakola (vas.) ja Remi Lindholm mitalituolissa, kannattelijoina Niko Husu (vas.) ja Markus Vuorela.

Kersantit Remi Lindholm ja Ristomatti Hakola saavuttivat tiistaina 27.3 pronssia sotilaiden hiihtolajien MM-parisprintissä. Mitalia säestivät luutnantti Niko Husu ja nuorempi rajavartija Markus Vuorela 4. sijallaan.

Parisprintin finaalissa hiihti lopulta 15 joukkuetta kahden semifinaalin jälkeen. Maailmanmestaruuden voittivat Ranskan Jules Chappaz ja Richard Jouve. MM-hopea meni Sveitsiin Avelino Näpflinille ja Beda Kleelle.

Sotilaiden MM-mitali oli Ristomatti Hakolalle uran kolmas ja hiljattain Puolustusvoimien virassa aloittaneelle Remi Lindholmille ensimmäinen.

Kilpailut jatkuvat keskiviikkona 29.3.  hiihtosuunnistuksen keskimatkalla, missä Suomen edustajana on alikersantti Wille Laitamäki. Keskiviikkona kilpaillaan myös ampumahiihdon pikamatka, jolla kisataipaleensa aloittavat kersantti Tuomas Harjula, vanhempi rajavartija Juho Friman, alikersantti Ville-Valtteri Karvinen ja nuorempi rajavartija Erika Jänkä.

Hiihtolajien sotilas MM-kilpailut jatkuvat Ruotsin Bodenissa 1.4.2023 asti. Viralliset tulokset löytyvät kisajärjestäjän verkkosivuilta.