Hyppää sisältöön

Pääesikunnan päällikkö vaihtuu – kenraaliluutnantti Vesa Virtanen aloittaa tehtävässä 1.7.

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 30.6.2022 12.52
Tiedote
kuva, jossa ovat väistyvä pääesikunnan päällikkö, puolustusvoimain komentaja ja uusi pääesikunnan päällikkö
Pääesikunnan päällikön tehtäviä vaihdettiin 30.6. Helsingissä. Kuvassa väistyvä Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä (vas.), Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen (kesk.) ja uusi Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen (oik.).

Kenraaliluutnantti Vesa Virtanen aloittaa uutena Pääesikunnan päällikkönä perjantaina 1. heinäkuuta 2022. Virtasen edeltäjä, kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä siirtyy reserviin.

Pääesikunnan päällikkönä aloittava kenraaliluutnantti Vesa Virtanen (s. 1966) on toiminut Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä vuodesta 2021. Aikaisemmin Virtanen on palvellut muun muassa suunnittelupäällikkönä Pääesikunnassa, komentajana Kainuun prikaatissa, pääsihteerinä Turvallisuuskomiteassa puolustusministeriössä, tutkijana Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa, sektorinjohtajana Pääesikunnassa sekä pataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin kesäkuussa 2022.

Pääesikunta on Puolustusvoimain komentajan johtoesikunta

Pääesikunta on Puolustusvoimain komentajan johtoesikunta ja valtion keskushallintoon kuuluva viranomainen, jonka tehtävänä on suunnitella ja toimeenpanna Puolustusvoimien yhteiset operaatiot sekä ohjata puolustushaarojen, Maanpuolustuskorkeakoulun ja alaistensa laitosten toimintaa. Pääesikuntaan kuuluu kymmenen osastoa, sisäinen tarkastusyksikkö ja Pääesikunnan kanslia. Lisäksi Pääesikunta johtaa viittä laitosta.

Kenraaliluutnantti Virtasen mukaan Pääesikunnan päällikön tehtävien vaihto ajoittuu mielenkiintoiseen ajankohtaan. 

– Pääesikunnan työlistalla ovat päällimmäisenä muun muassa turvallisuusympäristömme vaatima puolustusvalmiuden ylläpito ja materiaalisen valmiuden kehittäminen, strategisten hankkeiden toimeenpano ja Nato-jäsenyyden vaikutukset, hän summaa. 

´