Hyppää sisältöön

Reserviupseerikoulun johtaja vaihtuu - Rauhala siirtyy reserviin, Helminen uudeksi johtajaksi

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 17.12.2019 13.32
Tiedote

Eversti Jouko Rauhala luovuttaa Reserviupseerikoulun johtajan tehtävät seuraajalleen, everstiluutnantti Vesa Helmiselle 31. joulukuuta 2019.

Eversti Jouko Rauhala on toiminut Reserviupseerikoulun johtajana melkein kolme vuotta. Hän siirtyy tehtävän jälkeen reserviin. Everstiluutnantti Vesa Helminen tulee Reserviupseerikoulun johtajaksi Maavoimien koulutuspäällikön tehtävästä, Maavoimien esikunnasta, Mikkelistä.

Tehtävien vaihtoon liittyen järjestetään Reserviupseerikoulussa Haminassa 31.12.2019 seuraavia tilaisuuksia, joihin yleisö ja media ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumia:

klo 10.00 vaihtokatselmus Reserviupseerikoulun päärakennuksen kentällä,

noin klo 10.45 ohimarssi, Kadettikoulunkatu.

Vaihtokatselmuksessa kenttähartauden paraatijoukoille toteuttaa sotilaspastori. Paraatikatselmukseen osallistuvat Reserviupseerikoulu, Rakuunasoittokunta ja kutsuvieraat sekä yleisö ja media, jotka toivotamme lämpimästi tervetulleiksi.

Ohimarssi on katselmuksen jälkeen reitillä Raatihuone - Kadettikoulunkatu. Lähtö on Kadettikoulunkadun ja Pikkuympyräkadun risteyksessä. Ohimarssin vastaanotto tapahtuu sotilaskodin kohdalla. Ohimarssin vastaanottavat Reserviupseerikoulun uusi ja vanha koulunjohtaja. Ohimarssissa mukana ovat Reserviupseerikoulun Jääkärikomppania, Kuljetuskomppania, Kärkikomppania, Tiedustelukomppania, Tulipatteri, Pioneerikomppania ja Esikunta- ja viestikomppania.

Myös RU-kurssin johtaja vaihtuu

Paraatikatselmuksen komentaa reserviupseerikurssin johtaja everstiluutnantti Timo Hänninen. Eversti Rauhalan lisäksi myös everstiluutnantti Hänninen siirtää tehtävänsä seuraajalle: reserviupseerikurssin johtajan tehtävät ottaa vastaan everstiluutnantti Tommi Sikanen 31. joulukuuta 2019.

Everstiluutantti Hänninen siirtyy Maavoimien esikuntaan Mikkeliin koulutuspäälliköksi. Everstiluutnantti Sikanen on toiminut aiemmin valtakunnallisten Maanpuolustuskurssien apulaisjohtajana.

Reserviupseerikoulu ja reserviupseerikoulutus Suomessa täyttää vuonna 2020 tasan sata vuotta. Juhlapäivää vietetään 6. kesäkuuta 2020 Haminassa. Lue lisää RUK 100 -juhlavuodesta täältä.

RUK on kuulunut Maasotakouluun yhtenä kolmesta joukkoyksiköstä vuodesta 2015 alkaen.

Lue Maasoturi -lehden PDF-versio netissä, sivulla 36-37 RUK:n siirtyvän johtajan, eversti Jouko Rauhalan haastattelu täällä.

Hamina Joukko-osasto
´