Hyppää sisältöön

Reserviupseerikurssi 260 alkaa lauantaina

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 3.5.2022 8.54
Tiedote
upseerioppilaita Reserviupseerikoulun päärakennuksen edessä asennossa

Maavoimien reserviupseerikurssi 260 alkaa Reserviupseerikoulussa Haminassa lauantaina 7. toukokuuta 2022.

Kurssin kokonaispituus on 14 viikkoa, ja se toteutetaan normaalilla lomajaksottelulla, jossa kurssilla on viisi viikonloppuvapaata ja kuusi lähiopetusjaksoa. Läpivientiä varaudutaan muuttamaan yhteiskunnan koronavirustilanteen mukaisesti.

Kurssin aloitusvahvuus on noin 600 upseerioppilasta Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen eri joukko-osastoista. Reserviupseerikurssilla koulutusta annetaan viidessä perusyksikössä: Kärkikomppaniassa, Tiedustelukomppaniassa, Tulipatterissa, Pioneerikomppaniassa sekä Esikunta- ja viestikomppaniassa.  

Kurssinjohtajina toimivat everstiluutnantti Tommi Sikanen (30.6. asti) ja everstiluutnantti Teemu Hassi (1.7. alkaen).

Reserviupseerikoulu on kouluttanut vuodesta 1920 yhteensä yli 183 000 reservinupseeria Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen reserviin.


Reserviupseerikoulu toteuttaa joka vuosi kaksi Maavoimien reserviupseerikurssia, joissa koulutetaan johtajia Maa-, Meri- ja Ilmavoimille sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Reserviupseerikurssin yleisenä tavoitteena on kouluttaa ammattitaitoinen, toiminta- ja yhteistyökykyinen reservin johtaja, joka johtaa joukkoaan omalla esimerkillään ja saa tehtävän edellyttämän toiminnan syntymään joukon sisältä. Reserviupseerikurssin aikana upseerioppilas oppii koulutushaaransa mukaisen joukkueen tai vastaavan suuruisen osaston toiminnan perusteen ja johtamisen taistelussa tai oppii oman erikoistehtävänsä, sekä oppii kouluttamaan johtamaansa joukkoa ja tuntemaan joukkonsa koulutuksen johtamisen periaatteet. Kurssin aika oppilas myös oppii reserviupseerilta vaadittavat yleiset perustiedot.

Lisätietoa reserviupseerikoulutuksesta: https://maavoimat.fi/maasotakoulu/koulutus/reserviupseerit
 

´