Hyppää sisältöön

Reserviupseerikoulutus Maasotakoulussa

Upseerioppilaita koulutetaan Haminassa Reserviupseerikoulussa, joka on Suomen suurin johtajakoulu. Reserviupseerikoulu on vuodesta 1920 alkaen kouluttanut yhteensä yli 180 000 reservin upseeria Puolustusvoimien reserviin.

Maavoimien reserviupseerikursseja järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Vaikka kurssin nimikkeenä on "Maavoimien reserviupseerikurssi", tuotetaan kurssilla johtajia myös muiden puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin. Koulutuksella luodaan tiedolliset ja taidolliset perusteet sodan ajan joukkueen tai jaoksen johtajatehtävään. Koulutuksen painopisteinä ovat johtaminen, aselajioppi sekä aselajien välinen yhteistoiminta.

Reserviupseerikurssilla on viisi yksikköä. Yksiköistä Kärkikomppania ja Tiedustelukomppania majoittuvat perinteikkäässä, vasta remontoidussa RUK:n päärakennuksessa. Tulipatteri sijaitsee Kadettikoulunkadun toisella puolella olevalla varuskunta-alueella niin kutsutussa "Hiltonissa" eli Tykistökasarmissa. Pioneerikomppanian punatiilinen "Kapernaumi" niminen kasarmi ja Esikunta- ja Viestikomppanian punatiilinen kasarmi ovat molemminpuolin Tykistökasarmia.