Hyppää sisältöön

Sapeli 22 -taisteluharjoitus näkyy Helsingissä 2.12. asti

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 27.11.2022 8.38
Tiedote
Sotilas, rynnäkkökivääri ja luminen maisema

Helsingissä ja Uudellamaalla on parhaillaan käynnissä Kaartin jääkärirykmentin johtama Sapeli 22 -taisteluharjoitus, joka jatkuu perjantaille 2.12.2022. Harjoituksia on tällä kertaa erityisen paljon Helsingin alueella.

Perjantaina 25.11. alkaneeseen sotaharjoitukseen osallistuu yhteensä 1600 henkilöä. Harjoitusjoukot on varusteltu Santahaminassa ja ne ovat vähitellen siirtymässä harjoituskohteisiin. Helsingissä harjoitus on näkynyt lauantaista lähtien ja lisää kohteita tulee päivittäin.

Sunnuntaina 27.11. harjoitus näkyy muun muassa Paloheinässä, Pirkkolassa, Viikissä, Kivikossa, Kontulassa, Lassilassa, Oulunkylässä ja Etelä-Haagassa. Kaikki Sapeli 22 -taisteluharjoituksen kohteet ja harjoitusaikataulu löytyvät melutiedotteesta (linkki alla).

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Koulutuksesta vastaava henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä. Osassa kohteista harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä.

´