Hyppää sisältöön

Sapeli 22 -taisteluharjoitus pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla 25.11.–2.12.2022

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 21.11.2022 12.49
Tiedote
Sotilas on makuullaan lumisessa maassa ja tähtää aseellaan

Lähes 1600 varusmiestä, reserviläistä ja puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa osallistuu marras-joulukuun vaihteessa järjestettävään, Helsingistä Hankoon ulottuvaan sotaharjoitukseen, joka toimeenpannaan samaan aikaan järjestettävän Merivoimien Freezing Winds -harjoituksen rinnalla.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Sapeli 22 -harjoitus on tammikuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien, Valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus. 

Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1 600 sotilasta, joista puolet on reserviläisiä. Kaartin jääkärirykmentin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatista, Porin prikaatista ja Maasotakoulusta. Sapeli 22 toteutetaan yhteistoiminnassa Merivoimien kansainvälisen Freezing Winds -merisotaharjoituksen kanssa, joka järjestetään 22.11.–2.12.2022.

Sapeli 22 -taisteluharjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Asko Kopra

Harjoituksen päätavoitteena on Kaartin jääkärirykmentin joukkojen valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella sekä eteläisellä rantamaalla. Harjoituksen yhtenä teemana on pimeätoiminta, jonka johdosta harjoittelu jatkuu myös iltaisin. 

Vuosittain järjestettävä rykmentin joukkotuotettujen joukkojen loppusotaharjoitus Sapeli on vaativa kokonaisuus niin kantahenkilökunnalle kuin joulukuun lopussa kotiutuville varusmiehillekin. Laajalla alueella harjoittelemalla luodaan joukoille tilanteita, joissa rakennetun alueen taisteluun koulutetut joukot pääsevät soveltamaan osaamistaan myös taajama-alueiden ulkopuolella. 

Harjoitusjoukot harjoittelevat puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi myös julkisilla ja yksityisillä mailla. Joukot harjoittelevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Kirkkonummella, Lohjalla, Salossa, Raaseporissa ja Hangossa.

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Koulutuksesta vastaava henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä. Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita päivittäin, joista voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä. 

Lisätietoja harjoituksesta: tiedottaja Meri Leppänen 0299 421 235
Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #sapeli22.

facebook.com/KaartinJR
twitter.com/KaartinJR

´