Hyppää sisältöön

Suomen ja Ruotsin maavoimien suunnitteluharjoitus edistää yhteistoimintaa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 4.8.2021 12.28
Tiedote
Suomalainen ja ruotsalainen sotilas Northern Forest -harjoituksessa Pohjois-Suomessa kesäkuussa 2021.
Suomen ja Ruotsin maavoimien edellinen iso yhteisharjoitus järjestettiin touko-kesäkuussa Lapissa. Kuva: David Kristiansen, Ruotsin puolustusvoimat

Suomen ja Ruotsin maavoimat harjoittelevat operaatioiden ja maavoimatason yhteistoiminnan suunnittelua Ylä-Lapin alueella 16.–20.8.2021. Harjoituksen tavoitteena on kehittää maavoimien välistä yhteistoimintakykyä ja entisestään sujuvoittaa yhteistyötä ruotsalaisten kanssa.

Harjoituksessa lisätään suomalaisten ja ruotsalaisten keskinäistä tuntemusta toistensa joukoista, materiaalista, kalustosta sekä taktisesta ajattelusta. Lisäksi suunnitellaan tulevaa yhteistoimintaa ja yhteistyön kehittämistä jatkossa. 

Harjoituksen johtaa Maavoimien valmiuspäällikkö, eversti Kari Kaakinen. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 50 henkilöä, joista ruotsalaisia on noin 20. Harjoitustoimintaa ei ole maastossa eikä yleisillä alueilla.

Harjoituksessa noudatetaan viranomaisten määrittämiä koronavarotoimenpiteitä muun muassa testaukseen, turvaväleihin, hygieniaohjeistukseen ja kasvomaskien käyttöön liittyen.

Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä. Vastaavia harjoituksia on järjestetty aiempina vuosina sekä Suomessa että Ruotsissa.

Kuva: David Kristiansen, Ruotsin puolustusvoimat

Kuva: Christian Haratani, Suomen puolustusvoimat / Taistelukamera

´