Hyppää sisältöön

Suomen kansainvälinen valmiusjoukko läpäisi Naton arvioinnin

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 12.11.2021 12.57
Tiedote

Osana tällä viikolla järjestettyä kriisinhallintaharjoitusta Suomen kansainvälinen valmiusjoukko arvioitiin Naton suorituskykyarvioinnilla. Arvioinnit suoritti Naton kouluttama suomalaisista ja kansainvälisistä arvioitsijoista koostuva ryhmä.

NEL2 (Nato Evaluation Level 2) -arvioinnin kohteena oli Porin prikaatin kouluttama Suomen kansainvälinen valmiusjoukko (SKVJ), joka koostuu Satakunnan jääkäripataljoonan 1. jääkärikomppanian ja Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan 1. pioneerikomppanian varusmiehistä. NEL2-arviointi oli osa Puolustusvoimien ja Maavoimien suunnitelmallista kansainvälistä yhteistoimintaa ja joukkojen suorituskyvyn arviointia. Arviointi itsessään on erittäin vaativa ja laaja kokonaisuus, joka kestää kolme vuorokautta ja sisältää kaksi vaihetta.

Satakunnan jääkäripataljoonan komentajan everstiluutnantti Risto Kohosen mukaan arviointi onnistui erittäin hyvin ja alustavan raportin perusteella joukko läpäisi arvioinnin. Harjoitus kehitti jääkärikomppanian ja sitä tukevan pioneerijoukkueen osaamista ja suorituskykyä.

– Myöhemmin arvioinnista saatava tarkempi palaute auttaa meitä kehittämään koulutustamme ja varmistamaan toimintamme korkean laadun. Olen erittäin ylpeä valmiusjoukkokoulutuksessa olevasta joukosta. Asenne ja heidän osoittama osaaminen on erittäin korkealla tasolla. Yksikkö ja heidän kouluttajansa ovat tehneet erittäin hyvää työtä, Kohonen kertoo.

Lue lisää harjoituksesta aikaisemmasta tiedotteestamme.
 

´