Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentillä harjoituksia eteläisessä Suomessa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 9.12.2022 10.39
Tiedote

Utin jääkärirykmentin koulutus- ja harjoitustoiminta kokoaa varusmiehiä, henkilökuntaa ja reserviläisiä eteläiseen Suomeen 12. – 16. joulukuuta 2022. Harjoituksiin liittyy helikopterien lentotoimintaa.

Harjoituksissa sotilaat liikkuvat pääosin pienissä partiokokoonpanoissa. Osaan harjoitustilanteista liittyy helikopterien lentotoimintaa sekä harjoitusampumatarvikkeiden ja pienten räjähdepanosten käyttöä. 

Harjoitus- ja koulutustoimintaa on 12. – 16.12. Kymenlaaksossa Paijärven, Onkamaan, Saivikkalan, Virolahden, Pyötsaaren ja Haminan välisellä alueella sekä eteläisessä Suomessa Hangon, Kouvolan, Lappeenrannan, Helsingin ja Upinniemen välisellä alueella. 

Helikoptereilla vuoden viimeinen pimeälentokoulutusviikko

Muun harjoitustoiminnan lisäksi Helikopteripataljoona järjestää vuoden viimeisen pimeälentokoulutusviikon 12. – 16. joulukuuta. Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja. Lentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. 

Lennot keskittyvät noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista voi suuntautua eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle. 

Lentotoiminta alkaa maanantai-iltana ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Koulutuslennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään kello 04 mennessä. 

Helikopterimiehistöjen pimeälentokoulutus jatkuu vuonna 2023 tammikuun puolivälin jälkeen.

Helikopterien lentotoimintaa voi loppuvuoden aikana olla myös muiden Puolustusvoimien yksiköiden tai viranomaiskumppaneiden järjestämissä harjoituksissa. Lentotoiminta-alueet ja -ajat vaihtelevat harjoituskohtaisesti.

Utin jääkärirykmentin harjoitustoimintaan liittyvät yhteydenotot voi tarvittaessa tehdä Utin jääkärirykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta, sähköpostilla tai puhelimitse: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

´