Haku Urheilukoulun kesälajeihin käynnissä

18.5.2018 14.15
Tiedote

Hakuaika Puolustusvoimien Urheilukouluun on auki 1.6.2018 asti. Kesälajien saapumiserä IV/18 aloittaa palveluksensa lokakuussa 2018 Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa.

Puolustusvoimien Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml. naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteiseen harjoitteluun varusmiespalveluksen ohessa.
 

Kesälajien palveluksen aloittaminen

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/18 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa 15.10.2018.
 

Varusmiespalvelus Urheilukoulussa

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi tiedustelukomppaniaan. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa Kaartin jääkärirykmentissä, jolloin urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.
 

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.
 

Hakeminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. suunnistus, yleisurheilu, vesilajit, paini ja judo, moottoriurheilu, jalkapallo, pyöräily, golf jne.) on jätettävä hakemuksensa 1.6.2018 mennessä.

Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingin Santahaminassa 25. -27.6.2018. Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen 15.10.2018.

Hakulomakkeita saa aluetoimistoista tai osoitteesta puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet > Hakemus erikoisjoukkoihin.

Hakemuksen postitusosoite
Puolustusvoimien Urheilukoulu
Kaartin jääkärirykmentti
PL 6, 00861 Helsinki
 

Lisätietoa varusmiespalveluksen suorittamisesta Urheilukoulussa:
varusmies.fi/erikoisjoukot/urheilukoulu