Kainuun prikaatin Indy mestariksi

Porin prikaati 27.9.2018 17.13
Tiedote
Kainuun prikaatin Indy mestariksi
Kainuun prikaatin Indy ja sotilasmestari Jyrki Mustonen veivät virkahuumekoirien mestaruuden.

Porin prikaati järjesti Virkahuumekoirien SM-kilpailut Turun alueella 25.-27.9. Kilpailun suojelijana toimi Porin prikaatin apulaiskomentaja eversti Asko Valta.

Kilpailut järjestetään vuosittain ja niiden johtamisesta vastaavat virkakunnat vuorovuosin.

Kilpailuihin osallistui 11 koirakkoa Puolustusvoimista, Poliisilta, Tullilta, Rajavartiolaitokselta ja Rikosseuraamuslaitokselta.

Kolmepäiväinen kilpa sisälsi yhteensä kuusi rastia, joissa oli piilotettu huumepaketteja erilaisiin, osin haastavinkiin paikkoihin. Kisassa oli mukana parhaista parhaat, joten liian helppoja piiloja ei kannattanut käyttää.

Kätköjä piti etsiä puolustusvoimien ajoneuvoista, maastosta, suuresta varastosta, repuista ja asunnosta. Vielä lopuksi testattiin koiran ja ohjaajan yhteistyötä tottelevaisuuskokeessa.

Kilpailujen viimeinenkin kilpailupäivä Turussa on saatu päätökseen ja uusi Suomen mestari on kruunattu. Tämän vuoden mestaruuden voitti Puolustusvoimien Jyrki Mustonen Kainuun prikaatista pienen ja sähäkän parsonrussellterrierinsä Indyn kanssa. Mustosen jälkeen hopeaa nappasi Rikosseuraamuslaitoksen Vesa Laakso ja labradorinnoutaja Tuisku. Pronssille sijoittui Rajavartiolaitoksen Timo Nieminen labradorinnoutaja Cepon kanssa.

Myös joukkuemestaruus meni Puolustusvoimille. Joukkueessa kisasivat Mika Pitkänen Karjalan prikaatista labradorinnoutaja Speedyn kanssa sekä mestarit Mustonen ja Indy. Upeasti suoriutuivat kokonaisuutena kaikki muutkin, sillä kilpailu ei ollut helpoimmasta päästä. Joukkuekilpailun kakkoseksi selviytyi Rikosseuraamuslaitos ja pronssille sinnitteli Tulli.