Hyppää sisältöön

Kymi 118 -paikallispuolustusharjoitus Kaakkois-Suomessa

Karjalan prikaatiMaasotakoulu
Julkaisuajankohta 28.2.2018 11.14
Tiedote

Karjalan prikaati järjestää paikallispuolustusharjoituksen Kymi 118 yhteistoiminnassa alueen eri viranomaisten kanssa Kymenlaakson alueella 5.-9.3.2018. Harjoituksen päämääränä on kehittää paikallisjoukkojen suorituskykyä sekä puolustusvoimien joukkojen ja viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä toimia yhdessä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitukseen osallistuu viranomaisia ja henkilöstöä Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Rannikkoprikaatista, Karjalan lennostosta, Kaakkois-Suomen rajavartiosta, Suomenlahden merivartiostosta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, KotkaHaminan satamasta, Carealta ja Tullilta.

-Suomalaisen yhteiskunnan varautumista toteutetaan kokonaisturvallisuuden periaatteella, toteaa harjoituksen johtaja, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen. - Uhkakuvien moninaistuessa ja yhteiskunnan haavoittuvaisuuksien lisääntyessä kokonaisturvallisuuden toimiva ja jalkautettu malli on ollut yhteiskunnalle erittäin arvokas. Viranomaisten välinen hyvä yhteistyö syntyy kaikkien osa-alojen tuntemisesta, yhteistyön tärkeyden ymmärtämisestä työssämme ja harjoittelemalla yhdessä, jatkaa Ikonen.

Harjoitukseen osallistuu noin 1 000 sotilasta ja viranomaista sekä 125 sotilasajoneuvoa, joista noin 15 on panssariajoneuvoja. Harjoitusjoukot näkyvät ja kuuluvat Vekaranjärvi - Hamina -alueilla kaikkina vuorokauden aikoina. Panssariajoneuvoja liikkuu erityisesti Vekaranjärvi - Tuohikotti - Hamina välisillä tieosuuksilla 7.-8.3.2018.

Helikopteritoimintaa harjoituksessa on 7.-8.3.2018 välisenä aikana.

Harjoituksessa käytetään merkkisavuja ja paukkupatruunoista sekä pienistä räjähteistä aiheutuu melua.

Viranomaiset eristävät harjoituskäyttöön pieniä alueita tarpeen mukaan Haminan keskustassa 6.3. ja Haminan satamassa 6.-8.3.2017. Sivullisille ei aiheudu vaaraa harjoituskohteissa.

Kymi 118 -harjoitus on yksi maavoimissa samanaikaisesti toteutettavista paikallispuolustusharjoituksista ja sitä voi seurata Twitterissä ja Facebookissa aihetunnisteella #kymi118. Kainuun prikaati johtaa 26.2.–2.3.2018 Kuopiossa ja Siilinjärvellä Kuopio 18 -harjoituksen. Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 118 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 5.–9.3.2018 Uudenmaan alueella.

Paikallispuolustusharjoituksista valtakunnallisesti http://bit.ly/2t0xKoy

Lisätietoja

Karjalan prikaatin tiedottaja, Päivi Visuri, p. 0299 431 107.

Hamina Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´