Kymi 218 -paikallispuolustusharjoitus on päättynyt

Karjalan prikaati 14.9.2018 16.40
Tiedote
Kymi 218 -paikallispuolustusharjoitus on päättynyt

Kymi 218 -harjoituksen päämääränä oli kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitukseen osallistui henkilöstöä ja joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Utin jääkärirykmentistä, Ilmasotakoululta, Karjalan lennostosta, Kaakkois-Suomen rajavartiosta, Itä-Suomen aluehallintovirastosta, Itä-Suomen poliisilaitokselta, Etelä-Savon pelastuslaitokselta, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskuksesta sekä Mikkelin ja Savonlinnan lentoasemalta. Koko harjoituksen vahvuus oli 1 400 henkilöä. Päivittäin harjoitukseen osallistui noin 1 000 henkilöä.

Hyvin valmistellut harjoitustilanteet sekä Mikkelin, Savonlinnan ja Puumalan harjoitusalueet mahdollistivat erinomaisesti kaikkien harjoitusjoukkojen ja viranomaisten yhteistoiminnan harjoittelun.

Kymi 218 -harjoituksen paikallispuolustuksen ja viranomaisyhteistyön tavoitteet saavutettiin aivan varmasti ja erittäin hyvin. Valmius vastata erilaisiin häiriötilanteisiin parani jälleen. Oli tärkeää päästä harjoittelemaan käytännön yhteistoimintaa ja kehittämään omia valmiuksia osana kokonaisturvallisuutta. Haluan kiittää Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Etelä-Savon pelastuslaitoksen henkilöstöä erittäin hyvästä ja tiivistä yhteistyöstä harjoituksen valmistelun aikana. Hyvä valmistelu loi erinomaisen harjoituksen meille kaikille.

Lisäksi haluan kiittää kaikkia viranomaisia, puolustusvoimien henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä hyvähenkisestä, hyvin toteutetusta ja turvallisesta harjoituksesta. Samoin kiitos Mikkelin, Savonlinnan ja Puumalan asukkaille hyvästä ymmärryksestä harjoitusta kohtaan.

Valmius luodaan normaalioloissa. Se tehdään yhteistyöllä ja yhdessä harjoittelulla. Kiitos ja nähdään seuraavassa harjoituksessa.

Eversti Arto Ikonen

Karjalan prikaatin apulaiskomentaja

Kymi 218 -harjoituksen johtaja

Joukko-osasto Kouvola, Vekaranjärvi