Maasotakoulu isossa roolissa Kaakko 19 -harjoituksessa: koulunjohtaja eversti Pietiläinen johtaa taisteluharjoituksen

Maasotakoulu 28.11.2019 11.19
Tiedote
Kuvassa eversti Pietiläinen. Taustalla näkyy muita ihmisiä ja seinällä Karjalan prikaatin joukko-osastotunnus.
Eversti Kari Pietiläinen Kaakko 19 -harjoituksen puhuttelun eli sotaharjoituskokouksen jälkeen Karjalan prikaatin tiloissa.

Maasotakoulu on merkittävässä roolissa Puolustusvoimien tämän vuoden pääsotaharjoituksessa Kaakko 19. Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen johtaa Kaakko 19:n taisteluharjoitusvaiheen, joka on 27.11.-4.12.2019. Maasotakoulun palkattu henkilöstö eli ammattisotilaat ja siviilihenkilöstö on tehnyt ison työn myös harjoituksen valmisteluissa, suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä.

- Maasotakoulun rooliin on viime vuosina kuulunut Puolustusvoimien suurimpien harjoitusten järjestäminen. Koulun henkilöstölle on kehittynyt sen myötä rautainen osaaminen. Yhteistyö on voimaa. Kaakko 19 onkin erinomainen osoitus Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen eri esikuntien ja joukkojen yhteistyöstä, eversti Kari Pietiläinen sanoo.

- Harjoituksen valmistelu aloitettiin vajaa kaksi vuotta sitten asetettujen harjoitustavoitteiden perusteella. Suunnittelua on toteutettu tiiviissä yhteistoiminnassa osallistuvien joukko-osastojen, laitosten, esikuntien ja eri yhteistoimintaosapuolten kanssa. Maasotakoulu on suunnitteluvaiheessa ollut näiden kaikkien toimijoiden kokoava tekijä, jolla on kyetty luomaan yhteinen perusta harjoitukselle. On hienoa, että nyt olemme päässeet toimeenpanovaiheeseen, jossa Maasotakoulun henkilöstöä kaikilta viideltä paikkakunnalta on toimimassa, taisteluharjoituksen johtajan apulainen, everstiluutnantti Tomi Pekurinen Maasotakoulusta toteaa.

Maasotakoulusta Kaakko 19 -harjoitukseen osallistuu noin tuhat henkilöä: suurin osa eli noin 600 on reserviläisiä ja noin 200 varusmiestä. Lisäksi Maasotakoulun palkattua henkilökuntaa osallistuu 200 henkilöä. Maasotakoulussa on palkattua henkilökuntaa yhteensä noin 580 henkilöä.

Kaakko 19 -pääsotaharjoituksen johtaa Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko. Harjoituksen ajankohta on 27.11.-4.12.2019 ja se sijoittuu Kaakkois-Suomeen. Siihen osallistuu yhteensä noin 12 000 henkilöä: reserviläisiä, varusmiehiä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa kaikista puolustushaaroista ja Rajavartiolaitoksesta.

Linkki Kaakko 19 -harjoituksen tiedotteeseen ja eversti Kari Pietiläisen videotervehdykseen Maavoimien nettisivulla:

https://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/valmiina-harjoitukseen

Seuraa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla: #kaakko19 #pvpsh #pvphs19 #yhdessävahva #maask #maavoimat