Paikallispataljoonan tukialueen taisteluharjoitus Porin prikaatissa

Porin prikaati 8.11.2019 16.18
Tiedote
Kuvituskuva, jossa näkyy selinoleva joukko Paikallispataljoonan reserviläisiä.

Porin prikaatissa Säkylässä järjestetään Myrsky19-harjoitus 15.–17.11. Kyseessä on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tukemana toteutettu Puolustusvoimien vapaaehtoinen harjoitus (VEH), johon osallistuu noin 650 vapaaehtoista reserviläistä, 30 varusmiestä ja 20 Puolustusvoimien palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa.

Myrsky19-harjoituksessa keskitytään paitsi paikallisjoukkojen nopeaan perustamiseen ja erilaisiin soveltaviin tilanneharjoituksiin niin myös muihin keskeisiin paikallispataljoonan tehtäviin. Harjoituksen aikana pyritään välttämään ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa, mutta Myrsky19 voi näkyä Säkylä-Oripää-Raasi alueella viikonlopun aikana yksittäisten sotilasajoneuvojen liikkeinä. Harjoituksen ammuntavaihe toteutetaan jalkaväen aseilla Säkylän, Raasin ja Oripään ampuma-alueella 16.–17.11. kello 7.00 ja 22.00 välisenä aikana.

Harjoituksen toteutuksesta vastaa Lounais-Suomen aluetoimisto yhteistyössä MPK:n Lounais-Suomen reserviläiskouluttajien kanssa. Harjoituksen johtaa Lounais-Suomen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Joni Lindeman.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #myrsky19.