Paikallispuolustusharjoitus Joensuu 18 saavutti asetetut tavoitteet

Kainuun prikaati 13.9.2018 18.26
Tiedote

Pohjois-Karjalassa toimeenpantu viranomaisyhteistyöharjoitus päättyy perjantaina.

Pääosin Joensuun alueella toimeenpantu Joensuu 18 -harjoitus on ensihavaintojen perusteella saavuttanut sille asetetut tavoitteet. Noin tuhannen hengen, paikallisjoukkojen, paikallisviranomaisten ja eri toimijoiden ponnistus kuluneella viikolla ei onnistu yhdeltäkään osallistujalta omalla kapasiteetilla, vaan Puolustusvoimien rakentama harjoitusalusta mahdollistaa niin yhteisten kuin omienkin harjoitteiden läpiviennin tehokkaasti viikon aikana.

Harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Janne Myller on tyytyväinen kuluvan viikon aikana nähtyihin suorituksiin ja saatuihin palautteisiin.

- Tässä harjoituksessa on toteutettu moniviranomaisharjoitteita, muodostettu niistä tilannekuvaa ja johdettu sen perusteella toimintaa - ainakin ne tavoitteet on saavutettu. Vaativia harjoitteita on ollut riittävästi ja näkemäni perusteella on selkeästi pohdittu mitä tehdään ja mikä tilanne kulloinkin on käynnissä. Opittavaa on vielä paljon, siltä osin maailma ei ole valmis vieläkään. Harjoiteltavaa siis vielä riittää ja tulevissa harjoituksissa pureudutaankin yhä pienempiin yksityiskohtiin.

Joensuu 18:ssa harjoiteltiin vaativia tilanteita ratapihalla, lentoasemalla, virastotalossa, kauppakeskus Iso Myy:ssä ja sataman alueella. Harjoitus puretaan torstai-illan ja perjantaiaamun aikana vaiheittain eikä sillä ole vaikutusta liikenteeseen.

Kohtaamiset joensuulaisten kanssa ovat olleet positiiviset ja viranomaisten harjoittelu on nähty hyvänä asiana.

- Toivottavasti joensuulaisille jäi sellainen kuva, että viranomaiset toimivat yhdessä ja yhteistoiminnassa on voimaa ja että joensuulaiset saavat nukkua rauhassa yönsä, kiittää Myller kaupunkilaisia.