Panssariprikaati ja HPK toteuttavat historiallisen jääkiekko-ottelun Hämeenlinnassa

Panssariprikaati 7.3.2019 16.41
Tiedote
Panssariprikaati ja HPK toteuttavat historiallisen jääkiekko-ottelun Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan pallokerho ja Tappara pelaavat Talvisodan päättymisen muisto-ottelun Hämeenlinnan Ritari-areenalla. Ottelu on osa SM-liigan runkosarjaa. Ottelujärjestelyistä vastaavat Panssariprikaati ja Hämeenlinnan pallokerho yhdessä.

Torstaina, 14. maaliskuuta 2019 pelataan Hämeenlinnan Ritari-areenalla historiallinen Talvisodan päättymisen muisto-ottelu.  Ottelu on SM-liigan runkosarjan viimeisen kierroksen jääkiekko-ottelu, jossa vastakkain pelaavat Hämeenlinnan Pallokerho eli HPK sekä Tappara Tampereelta.  Ottelun toteuttavat yhteistyössä Panssariprikaati ja Hämeenlinnan Pallokerho. Tapahtumajärjestelyissä on mukana myös Kanta-Hämeen sotaveteraanipiiri ry.

- Meille on suuri kunnia ja ilo olla mukana järjestämässä tätä ottelua, Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula kertoo. - Veteraanien perinteiden jatkaminen ja veteraanien, meidän kunniakansalaistemme tukeminen on kaikille yhteinen ja keskeinen maanpuolustusasia. Lisäksi tiedossa on kovan tason jääkiekkoa eli jokaiselle on varmasti tarjolla jotakin! Nisula summaa.

- HPK kunnioittaa ja kiittää sotiemme veteraanien panosta itsenäisen Suomen eteen. Haluamme ottelutapahtuman kautta tuoda myös oman panoksemme veteraanien hyvinvoinnin turvaamiseksi. Pääsemme käynnistämään uudenlaisen yhteistyön merkittävän kantahämäläisen toimijan, panssariprikaatin kanssa. Toivottavasti voimme rakentaa tästä perinteikkään tavan tuottaa tapahtumia veteraanien arvokkaan historian tukemiseksi, HPK Liiga Oy:n Antti Toivanen kommentoi.   

Tilaisuuteen kutsutaan sotiemme veteraaneja avustajineen. Ottelun aikana varusmiehet tekevät Ritari-areenalla lipaskeräyksen, jonka tuotto käytetään veteraanien hyväksi. Jääkiekko-ottelun jälkeen Kerho-ravintolassa alkaa huutokauppa, jossa HPK:n ottelun aikana käyttämät erikoispaidat kaupataan eniten tarjoaville. Huutokauppaa johtaa ottelujuontaja Peter Petro. Ostetut paidat tulee maksaa tapahtumassa, joko maksu suoritetaan käteisellä tai pankkisiirrolla. Huutokaupassa olevilla paidoilla ei ole pohjahintoja. Korotukset ovat 20 €.
Huutokaupan tuotto käytetään veteraanien hyväksi.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Leopard 2A6 - taistelupanssarivaunuun sekä BMP-2M -rynnäkköpanssarivaunuun Ritari-areenan parkkialueella. Panssarimuseosta nähtävillä on yksi T-26 vaunu.  Kalustonäyttelyn yhteydessä paikalla ovat Hämeenlinnan sotilaskotiyhdistyksen myyntiautot klo 17 - 19.

Tarkemmat ohjeet huutokauppaan löytyvät Hämeenlinnan pallokerhon sivuilta:http://www.hpk.fi/hpk-tappara-on-talvisodan-paattymisen-muisto-ottelu/

Joukko-osasto Muut tapahtumat Parolannummi, Hattula