Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa kenttäpostijärjestelmää

Puolustusvoimat 30.11.2017 15.13
Tiedote
Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa kenttäpostijärjestelmää

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa Uusimaa 17 -harjoituksessa poikkeusolojen postijärjestelmää.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa yhteistoiminnassa Posti Oy:n kanssa poikkeusolojen postijärjestelmää ja siihen kuuluvaa Puolustusvoimien kenttäpostijärjestelmää Uusimaa 17 -pääsotaharjoituksessa.

Kenttäpostijärjestelmä perustuu sotatoimialueella Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ja puolustushaarojen kenttähuoltojoukkojen ylläpitämään postiverkostoon sekä sotatoimialueen ulkopuolella Posti Oy:n jakeluverkostoon. Kenttäpostijärjestelmässä lähetetään ja vastaanotetaan postilähetyksiä.

Kenttäpostilla on edelleen suuri merkitys joukon taistelutahtoon, ja sillä ylläpidetään poikkeusoloissa kotijoukkojen mielialoja. Vaikka nykyaikana sähköinen viestintä on tärkein yhteydenpitokeino, poikkeusoloissa perinteisillä yhteydenpitovälineillä kuten postikortilla ja kirjeellä on edelleen tärkeä rooli toimitusvarmuutensa ja lähetysturvallisuutensa vuoksi.

Uusimaa 17 -harjoituksessa testataan postin lähettämistä ja siihen liittyviä toimenpiteitä. Testissä lähetetään postikortteja, kirjeitä ja paketteja. Lähetysten kulkua seurataan lähettäjältä vastaanottajalle asti. Jokainen lähettäjä saa itse päättää, kenelle lähetyksensä osoittaa. Puolustusvoimat toivoo, että lähiomaiset asetetaan etusijalle.

Puolustusvoimat kehittää kenttäpostiverkostoa ja sen toiminnallisuutta testauksen perusteella. Kenttäpostilähetyksessä ei käytetä kenttäpostimerkkejä tai -postikortteja vaan tavallisia kortteja, kirjekuoria ja muita jo olemassa olevia esipainettuja tuotteita.