Hyppää sisältöön

REPO 118 harjoitus Vekaranjärvellä on päättynyt

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 1.6.2018 10.30
Tiedote

Harjoituksen johtaja kiittää harjoitukseen osallistuneilta joukkoja.

REPO-harjoitukselle asetettu päämäärä täyttyi ja tavoitteet saavutettiin. Joukot ja johtajat harjaantuivat oman taistelutehtävän toteuttamiseen sekä aselajien väliseen yhteistoimintaan. Harjoituksen tilanteista selviäminen ja tehtävien täyttäminen edellyttivät kaikilta aloitteellisuutta, sitkeyttä ja taistelutaitoa. Pääosa sai kokeilla omia rajoja niin fyysisesti kuin psyykkisesti - saatoitte huomata, että reippaalla ja positiivisella asenteella vaikeudet voitetaan. Erityisen lämmin sää, joka oli aivan toista kuin tammikuun pakkaset, haastoi joukot ja johtajat toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Harjoitus osoitti, että joukkojen taistelutekninen osaaminen on hyvällä tasolla. Järjestetyt koulutus- ja taistelutapahtumat loivat edellytykset joukkojen ja johtajien osaamisen kehittymiselle. Harjoitteissa saatiin aikaan riittävä määrä toistoja ja toimintaa jatkettiin ja kaikkien osaaminen kasvoi koko harjoituksen ajan. Joukkojen kouluttajat ja taistelutapahtumien erotuomarit valmistelivat ja ohjasivat johtajien ja joukkojen toimintaa siten, että harjoitustavoitteet voitiin saavuttaa. Viimeinen vuorokausi oli erityisen haastava, koska taistelut jatkuivat lähes keskeytymättä toista vuorokautta. Selvisitte tästäkin haasteesta hienosti.

Joukoissa palvelleet reserviläiset toteuttivat tehtävät kuin olisivat aktiivipalveluksessa. Motivaatio, osaaminen ja asenne tehtäviin oli aivan esimerkillistä.

Lopuksi voin todeta, että teidän suorituksenne osoittavat suorituskykymme riittävän täyttämään ensimmäiset poikkeusolojen tehtävät. Olen harjoituksen lopputulokseen tyytyväinen. Kiitän kaikkia harjoitukseen osallistuneita sitoutumisesta annettuihin tehtäviin ja positiivisesta asenteesta!

Toivotan kaikille turvallista kotimatkaa ja viikonloppua sekä hyvää Lippujuhlapäivää 4.6. ensi viikolla.

KAARTI PÄÄLLE – YHDESSÄ VOIMA!

´