Sotakoiratoiminnan erikoisosaajasta Mikkelin vuoden aliupseeri

Maavoimien esikunta 11.10.2018 15.01
Uutinen
Sotakoiratoiminnan erikoisosaajasta Mikkelin vuoden aliupseeri

Ylikersantti Heidi Heinonen Maavoimien esikunnasta on Mikkelin aliupseerit ry:n valitsema vuoden 2017 aliupseeri. Heinonen sai tunnustuksen esimerkillisestä työstään Maavoimien esikunnan operatiivisella osastolla. Valintaperusteissa mainitaan erityisesti hänen aktiivisuutensa sotakoiratoiminnassa.

Mikkelin aliupseerit ry valitsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden aliupseerin Mikkelin varuskunnan kantahenkilöstöön kuuluvien aliupseereiden joukosta. Valinnan tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää Mikkelin aliupseereiden yhteenkuuluvuutta sekä ammattiylpeyttä.

Vuoden aliupseeriksi nimittäminen on Heinoselle merkittävä tunnustus hänen työstään. Se myös tekee näkyväksi sotakoiraryhmän toimintaa Mikkelissä, ja on siten tärkeä tunnustus koko sotakoiraryhmälle.

Heinonen työskentelee Maavoimien esikunnan operatiivisella osastolla tilannevalvonta-aliupseerina. Työtehtävät ovat hänen mukaansa monipuolisia ja tilannevalvonta-aliupseerin tehtävän lisäksi sisältävät myös Mikkelin varuskunnan kenttäjohtajan tehtävät. Parhaana asiana työssään ylikersantti Heinonen pitää koirien kanssa toimimista, sillä se on hänelle tärkeä harrastus myös vapaa-ajalla.

Työpaikassaan Mikkelin varuskunnassa on Heinosen mukaan erityistä se, että sinne on keskittynyt valtava määrä tietoa ja kokemusta.

– Kysymyksiin löytyy aina vastaus täällä, hän toteaa tyytyväisenä, ja kaikki ovat tosi taitavia omissa tehtävissään.

Ylikersantti Heinonen on kotoisin Turusta. Hän jäi puolustusvoimiin töihin varusmiespalveluksen päätyttyä Tykistöprikaatissa Niinisalossa. Koiratoiminta on ollut tiiviisti mukana Heinosen sotilasuralla alusta lähtien: hän suoritti varusmiespalveluksensa joukkokoulutuskauden Niinisalon Sotakoiraosastolla ja palveluksen päätyttyä Heinonen jäi samaan paikkaan varusmieskouluttajaksi.

Vuoden aliupseeri viettää vapaa-aikaansa koirankoulutuksen lisäksi monipuolisesti liikkuen. Hän myös lukee paljon. Heinoseen suurimman vaikutuksen tehnyt kirjasarja on nuoruudessa luettu Taru Sormusten Herrasta -trilogia.

Maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Markku Myllykangas ojentaa vuoden aliupseerin tunnustuksena ylikersantti Heidi Heinoselle puukon.

Maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Markku Myllykangas ojentaa vuoden aliupseerin tunnustuksena ylikersantti Heidi Heinoselle puukon.