Hyppää sisältöön

Kansainvälinen Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali järjestetään heinäkuussa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 1.7.2022 13.29
Tiedote
kuvituskuva jossa sotilassoittajia hamina tattoo -tapahtumassa

Kansainvälinen Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali järjestetään jälleen 11.–16. heinäkuuta. Tapahtumaviikon aikana on tarjolla sotilassoittokuntien ilmaiskonsertteja Kesäpuistossa, Tattoo-paraati Raatihuoneentorilla sekä myyntikojuja ja musiikkiesityksiä Tattoo-kadulla. Tapahtumaviikko huipentuu soittokuntien marssihow-esityksiin Hamina Bastionissa tapahtuma-areenalla.

Vuoden 2022 Hamina Tattoon suojelijana toimii Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen. Puolustusvoimista Hamina Tattoo tapahtumaan osallistuvat soittokunnat ovat tänä vuonna Laivaston soittokunta, Rakuunasoittokunta, sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Tapahtuman yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan Reserviupseerikoulun päärakennuksen edustalla Kadettikoulunkadun varrella sijaitsevalla tapahtumakentällä. Tapahtumakenttä on avoinna keskiviikosta lauantaihin 13.–16.7. kello 12–19. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Maa-, Meri- ja Ilmavoimien varusmieskoulutukseen ja toimintaan sekä Maavoimien kalustoon. Lisäksi Tervasaaren laiturissa on 11.–16. heinäkuuta esillä Merivoimien ohjusvene Hamina.

Historiallinen linnoituskaupunki Hamina luo hienot puitteet sotilasmusiikkifestivaalille, sillä kaupungissa toimivan Reserviupseerikoulun vuoksi kyseessä on tärkeä paikka Puolustusvoimille ja monelle varusmiespalveluksen suorittaneelle reserviupseerille. 

– Tapahtuma on järjestetty alusta alkaen Haminassa. Olen ylpeä siitä, että tämä kansainvälisesti tunnettu Tattoo on edelleen kyetty toteuttamaan arvostamassani sotilaskaupungissa, toteaa Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari.

Hamina Tattoo-sotilasmusiikkifestivaalin makupaloja on Haminan lisäksi mahdollista päästä näkemään ja kuulemaan myös Mini Tattoo -tapahtuman muodossa Helsingin Senaatintorilla 11.7.2022 kello 12 alkaen. Senaatintorilla esiintyvät Laivaston soittokunta, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, Saksan maavoimien vuoristojääkärisoittokunta, Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesteri ja Hollannista Royal Military Band Johan Willem Friso.

Hamina Tattoon kansansuosio ja kansainvälistyminen ovat tukeneet sotilasmusiikin asemaa Suomessa. Vuoden 2022 tapahtumassa kansainvälisiä vierailijoita ovat Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesteri, Alankomaiden kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunta, Saksan maavoimien vuoristojääkärisoittokunta, sekä Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien steelpanorkesteri. 

– Tapahtuma ilmentää erinomaisella tavalla lausahdusta "Sotilasmusiikki on Puolustusvoimien soiva käyntikortti”. Hamina Tattoon näkyvyys palvelee esimerkiksi rekrytointiamme ja maanpuolustustahdon vahvistamista. Kansainvälinen yhteistyö on tänään osa jokapäiväistä toimintaamme. Sotilasmusiikki saa sitä kautta käyttöönsä esimerkiksi muiden hyviä käytänteitä ja myös uusia näkökulmia oman toimintansa kehittämiseen, kenraalimajuri Saari kertoo.

Puolustusvoimat toivottaa yleisön tervetulleeksi Haminaan!

´