Hyppää sisältöön

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Satu Sikanen tutustui Maasotakouluun

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 15.3.2021 16.52
Tiedote
Isossa miltei tyhjässä auditoriossa seisoo turvavälien päässä toisistaa maskien kera kolme siviiliä, ja kaksi harmaapukuista sotilasta. Tutustumisvierailu Maasotakoulussa menossa.

Syyskuussa 2020 Etelä-Karjalan maakuntajohtajana aloittanut Satu Sikanen vieraili ensi kertaa Maasotakoulussa 15. maaliskuuta 2021. Hän tutustui Maasotakouluun koronatilanteeseen sopeutetusti eli tiukkojen varotoimien kera. Kaikkiin suunniteltuihin toimintoihin hän ei varotoimien vuoksi päässyt tutustumaan, mutta Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen esitteli Maaskia muilla tavoin: muun muassa videon avulla.

Minimaalisen pieni delegaatio Etelä-Karjalan liitosta kävi Maasotakoulussa vierailulla maakuntajohtaja Satu Sikasen johdolla. Hän tutustui maakunnan yhteen avaintoimijaan, Maasotakouluun. Koulunjohtaja, eversti Kari Pietiläinen kertoi hänelle Puolustusvoimien, Maavoimien ja Maasotakoulun ajankohtaisia asioita. Terveisiä kerrottiin puolin ja toisin: myös Sikanen esitteli maakunnan tilannetta Maasotakoulun korkeimmalle johdolle.

Yhteistyö Maasotakoulun ja muiden viranomaisten sekä alueen toimijoiden kesken on tärkeää. Mutkaton yhteistyö luo Suomen ja Etelä-Karjalan kokonaisturvallisuutta.

- Etelä-Karjalan Turva -verkosto on hyvä foorumi. Se on kärkitekijöitä kokonaisturvallisuuden kannalta, eversti Kari Pietiläinen toteaa.

Maasotakoulu toimii viidellä eri paikkakunnalla ja henkilöstöä on noin 580. Lappeenrannassa toimii suurin osa esikunnasta ja henkilöstöä on eniten, noin 260 henkilöä. Maasotakoulun varusmiehet palvelevat lähinnä Haminassa, mutta noin 40 varusmiestä on tälläkin hetkellä rivissä Lappeenrannan varuskunnassa. Lisäksi varuskunta työllistää strategisia kumppaneita, jotka palvelevat Maasotakoulua muun muassa huollon ja terveydenhuollon tehtävissä.

Jossain vaiheessa sotilasuraansa kaikki suomalaiset aliupseerit ja kaikki Maavoimien kadetit käyvät Lappeenrannassa opiskelemassa. Jalkaväkikoulu ja Pioneerikoulu sijaitsevat Lappeenrannassa, joten niiden aselajien kadetit opiskelevat paikkakunnalla noin vuoden ajan.

Vuosittain sadat ammattisotilaat saavat täydennyskoulutusta ja käyvät kursseilla Maasotakoulussa, Lappeenrannassa vähintään muutamasta viikosta muutamiin kuukausiin, riippuen opinnoista. Näin ollen Etelä-Karjala tulee tutuksi suomalaisille sotilaille.

Kuvassa Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Satu Sikanen ja Maasotakoulun johtaja, eversti Kari Pietiläinen.

Joukko-osasto Lappeenranta
´