Hyppää sisältöön

Etelä-Savo 20 -paikallispuolustusharjoituksessa saavutettiin harjoituksen tavoitteet

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 11.9.2020 8.16
Tiedote
Harjoituksen johtaja keskustelee reserviläisten kanssa

Valmius luodaan normaalioloissa - se tehdään yhteistyöllä ja yhdessä harjoittelulla. Etelä-Savo 20 -paikallispuolustusharjoituksen päämääränä oli kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitukseen osallistui henkilöstöä, viranomaisia ja joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Itä-Suomen poliisilaitokselta, Etelä-Savon pelastuslaitokselta sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhoitopiiristä. Tukea harjoituksen toimeenpanoon saimme muun muassa Utin Jääkärirykmentistä, Mikkelin kaupungilta, Puumalan kunnalta ja Maanpuolustuskoulutukselta.

Yhteinen suunnittelu, yhdessä valmistellut harjoitustilanteet mahdollistivat erinomaisesti eri viranomaisten yhteistoiminnan harjoittelun Etelä-Savon alueella.  Oli ilo nähdä eri viranomaisten ammattitaitoisen henkilökunnan, varusmiesten sekä erityisesti osaavien reserviläisten yhteistoiminnan paikallispuolustuksen suunnittelussa ja tehtävien toimeenpanossa. Kertausharjoitukset pystyttiin toteuttamaan suunnitellusti.

Oli tärkeää päästä harjoittelemaan yhdessä käytännön toimintaa ja kehittämään omia ja yhteisiä valmiuksia. Mielestäni Etelä-Savo 20 -harjoituksen tavoitteet saavutettiin hyvin. Eri viranomaisten valmius vastata erilaisiin häiriötilanteisiin kehittyi eri tasoilla, niin kentällä kuin Etelä-Savon valmiusjohtoryhmän toiminnassa.

Haluan kiittää kaikkia eri viranomaisia, puolustusvoimien henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä hyvähenkisestä, hyvin suunnitellusta, toteutetusta ja turvallisesta harjoituksesta.

Valmius luodaan normaalioloissa. Se tehdään yhteistyöllä ja yhdessä harjoittelulla. Kiitos, ja nähdään seuraavassa harjoituksessa.

Eversti Petri Olli
Karjalan prikaatin apulaiskomentaja
Etelä-Savo 20 -harjoituksen johtaja

´