Hyppää sisältöön

Korpraali Oskari Soini palveli multimediavarusmiehenä Panssarikoulussa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 15.3.2022 15.16
Tiedote
Maastopukuinen varusmies hymyilee kameralle, taustalla lumisessa maisemassa panssarivaunu pysäköitynä metsään.

Panssarikoulussa Hattulan Parolannummella multimediavarusmiehenä varusmiespalvelustaan suoritti 21-vuotias Oskari Soini Lahdesta. Korpraali Soini kotiutuu reserviin keskiviikkona 16.3.2022.

Multimediavarusmies Oskari Soinin kuvia ja videoita Panssarikoulun harjoituksista on voinut katsoa Maasotakoulun sosiaalisen median kanavilla (Facebookissa ja Twitterissä) sekä Maavoimien Instagramissa. Hän on muun muassa haastatellut opiskelijoita ja kuvannut harjoituksia.

Kuvassa multimediavarusmies Soini kerrankin myös itse kuvassa. Tässä Soini kuvaamassa PSRUK259-kurssin panssariharjoitusta helmikuun puolivälissä, tällä kertaa hyvä kuvauspaikka löytyi harjoitusrakennuksen toisesta kerroksesta. (Rakennuksessa harjoitellaan taistelua rakennetulla alueella. Kuvaushetkellä rakennus oli tyhjä.)

Ennen armeijaa Soini opiskeli lukiossa, kävi Rotary-järjestön kautta vaihdossa Argentiinassa vuoden verran opiskelemassa espanjaa ja oli myös töissä.

- Armeijan jälkeen suunnitelmissa on aloittaa työnteko uudestaan, lähteä reissaamaan Eurooppaa ja remontoida ensiasuntoani. Sain opiskelupaikan Jyväskylän Tiimiakatemiasta, missä aloitan yrittäjyyden opiskelun ensi syksynä.

- Armeijassa hain erikoistehtäviin ja pääsin Panssarikoulun multimediavarusmieheksi. Tehtäviini kuului kuvata valokuvia ja videoita kadeteista ja panssarireserviupseerikurssilaisista.

 

- Multimediavarusmiehen tehtäviin kuuluu myös kuvatun materiaalin editointi ja valmiiden tuotosten lähettäminen Maasotakoulun tiedottajille. Tehtävä oli vaativa ja työtä kyllä riitti. Opin varusmiespalveluksen aikana paljon uutta kuvaamisesta ja editoinnista. Palveluksen aikana opitut taidot vievät pitkälle elämässä. Tehtävästäni saa myös työtodistuksen, joka auttaa työelämässä. 

-    Kun elämässä annetut tehtävät tekee parhaansa mukaan, se vie pitkälle. Tämä pätee myös varusmiespalveluksessa, sanoo korpraali, multimediavarusmies Oskari Soini.

Toivotamme Oskarille kaunista reservin aurinkoa ja hyvää jatkoa!

Panssarikoulu kuuluu Maasotakoulun Koulutuskeskukseen yhtenä aselajikouluna. Muita aselajikouluja ovat Jalkaväkikoulu Lappeenrannassa, Pioneerikoulu Lappeenrannassa, Tykistökoulu Kankaanpään Niinsalossa, Viestikoulu Riihimäellä.

Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´