Hyppää sisältöön

Maavoimaseminaaria voi seurata suorana verkossa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 7.2.2019 10.22
Tiedote

Maavoimaseminaarissa käsitellään koulutuksen kehittämistä huippuasiantuntijoiden johdolla kolmessa paneelissa. Seminaaria voi seurata verkossa, ja myös verkkokatsojilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Maavoimaseminaari järjestetään Oulussa keskiviikkona 13.2. Seminaarin ensimmäinen osuus käsittelee harjoitustoiminnan kehittämistä, toinen 2020-luvun opetusmenetelmiä ja kolmas psyykkistä toimintakykyä. Jokainen osuus koostuu kolmesta alustuksesta ja niitä seuraavasta paneelikeskustelusta. Panelisteina on alan huippuasiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta.

Englanninkielinen seminaari on katsottavissa suorana verkossa, ja panelisteille voi lähettää kysymyksiä Twitterin välityksellä. Livestream löytyy Maavoimat.fi/maavoimaseminaari -verkkosivulta, jossa seminaarin voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena.

Kansainvälistä osaamista

Harjoitustoiminnan kehittämistä käsittelevään paneeliin osallistuvat Puolustusvoimien koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Jukka Sonninen, Ruotsin asevoimien harjoitustoiminta- ja arviointiyksikön johtaja, eversti Lars Karlsson sekä everstiluutnantti Kurt Malme Naton Euroopan komentokeskuksen strategisen kehittämisen ja valmiuden yksiköstä (SHAPE).

Toisessa paneelissa käsitellään 2020-luvun koulutusmenetelmiä. Panelisteina ovat professori Kirsti Lonka Helsingin yliopistosta, tohtori Keith R. Beurskens Yhdysvaltain maavoimien koulutus- ja doktriiniesikunnasta TRADOCista sekä projektipäällikkö Jan Vermeulen Hollannin asevoimista.

Psyykkisen valmentautumisen paneelissa ovat mukana professori Jarmo Liukkonen Jyväskylän yliopistosta, pitkän uran poliisin Karhu-ryhmässä tehnyt tutkija ja kouluttaja Harri Gustafsberg Mentoritiimistä sekä tutkija Jenni Harala Puolustusvoimista.

Seminaarin moderaattoreina toimivat toimittaja Piia Pasanen sekä Maavoimien tutkimusjohtaja, everstiluutnantti Mikael Salo.

Seminaarin ohjelma

  • klo 9 Seminaarin avaus
  • klo 9:20 Paneeli: Harjoitustoiminnan kehittäminen
  • klo 11 Lounastauko
  • klo 12 Paneeli: 2020-luvun opetusmenetelmät
  • klo 13:30 Kahvitauko
  • klo 14 Paneeli: Psyykkinen toimintakyky
  • klo 15:45 Seminaarin päätös
´