Hyppää sisältöön

Maavoimat osallistuu Saber Strike 2022 -harjoitukseen Virossa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 28.2.2022 12.08
Tiedote
Sotilas auringonlaskussa

Maavoimat osallistuu Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen kansainväliseen Saber Strike 2022 -harjoitukseen Viron Tapassa 11.–17.3.2022. Virossa järjestettävän, Viron ilmavoimien johtaman osaharjoituksen teemana on ilmatorjunnan yhteensopivuuden kehittäminen.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehistä ja henkilökunnasta koostuva ilmatorjuntaosasto Panssariprikaatista sekä yksittäisiä henkilökunnan jäseniä Maasotakoulusta, Maavoimien esikunnasta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Harjoitusjoukon kokonaisvahvuus on noin 65 henkilöä.

Harjoituksessa suomalainen joukko saa kokemusta ilmatorjunnan ja tulenjohdon tehtävistä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Harjoitukseen osallistuminen tukee kotimaan puolustusta ja lisää Maavoimien joukkojen ja järjestelmien kansainvälistä yhteensopivuutta. Harjoitus mahdollistaa myös Puolustusvoimien kansainvälisen avun antoon ja vastaanottamiseen liittyvän tehtävän harjoittelun.  

Suomi osallistuu harjoitukseen kansallisen puolustuskyvyn kehittämiseksi. Harjoitukseen osallistuminen on puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa. Suomi on osallistunut harjoitukseen vuodesta 2012 lähtien erilaisilla kokoonpanoilla valtiojohdon linjausten mukaisesti. Edellisen kerran Suomi oli mukana harjoituksessa vuonna 2018.  

Saber Strike -harjoitus järjestetään Keski-Euroopan ja Baltian alueella 28.2.-18.3.2022. 

Seuraa harjoitusta Maavoimien kanavilla:
Facebook.com/maavoimat 
Twitter.com/@maavoimat 
Instagram.com/maavoimat  
#SaberStrike22
 

´