Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Maavoimien paikallispuolustusharjoitukset alkavat

Maavoimien esikunta 29.2.2016 11.17
Tiedote

Maavoimien paikallispuolustusharjoitukset järjestetään viikoilla 9 ja 10 Lapissa Rovajärven alueella, Kaakkois-Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla.

Paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuuteen kuuluu kolme eri harjoitusta. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 2100 henkilöä, joista varusmiehiä on noin 1000 ja reserviläisiä 800. Tavoitteena on kehittää reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen eri tehtävissä, joita ovat muun muassa paikalliset valvonta- ja suojaustehtävät sekä viranomaisyhteistyö.

Jääkäriprikaatin johtama Paikallispuolustus Pohjoinen 1 -harjoitus järjestetään 29.2.–4.3.2016 Rovajärven alueella. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Jääkäriprikaatista, Kainuun prikaatista ja Lapin lennostosta, reserviläisiä Lapin maakuntakomppaniasta sekä poliisin ja Lapin rajavartioston henkilöstöä, yhteensä noin 500 henkilöä.

Kaartin jääkärirykmentin ja Maasotakoulun johtamat Paikallispuolustus Länsi 1 sekä Paikallispuolustus Itä 1 -harjoitukset järjestetään 7.–11.3.2016 pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa sekä Kaakkois-Suomessa.

Paikallispuolustus Länsi 1 -harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1000 henkilöä, ja siihen osallistuu sotilaspoliisijoukkoja Kaartin jääkärirykmentistä, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Satakunnan lennostosta ja Rannikkolaivastosta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu reserviläisiä Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Raaseporin maakuntakomppanioista sekä Helsingin poliisilaitoksen henkilöstöä.

Paikallispuolustus Itä 1 -harjoituksen joukot ovat Maasotakoulusta, Ilmasotakoulusta, Karjalan lennostosta, Uudenmaan prikaatista ja Karjalan prikaatista. Lisäksi harjoitukseen osallistuu reserviläisiä Pohjois-Kymen maakuntakomppaniasta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 600 henkilöä.

Paikallisjoukkoihin sijoitetaan toiminta-alueen hyvin tuntevia reserviläisiä, ja heitä koulutetaan kertausharjoituksissa, vapaaehtoisissa harjoituksissa sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla. Paikallisjoukkoihin kuuluvien maakuntakomppanioiden vapaaehtoisia reserviläisiä voidaan käyttää myös rauhan aikana muille viranomaisille annettavaan virka-apuun.

Harjoituksia voi seurata verkossa:

Facebook.com/maavoimat #PAPU116
Twitter.com/maavoimat @Maavoimat #PAPU116