Hyppää sisältöön

Muutoksia Haminassa palvelevien varusmiesten lomajärjestelyihin

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.1.2022 18.02
Tiedote

Heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi Haminassa palvelevan Maavoimien reserviupseerikurssin 259 ja saapumiserien varusmiesten lomia järjestellään uudelleen. Järjestelyllä varmistetaan varusmiesten ja henkilökunnan terveysturvallisuus sekä turvataan valmius- ja koulutusedellytykset.

Reserviupseerikurssin jaksottelua muutetaan jatkamalla koulutusta täysipainoisesti myös viikolla kaksi. Sunnuntaina 9. tammikuuta alkavaksi suunniteltu vmp-jakso (vapaa muusta palveluksesta) siirretään pidettäväksi myöhemmin kurssin aikana.

Lomajärjestelyt voivat vaikuttaa Haminassa myös saapumiserien varusmieskoulutuksen vmp-jaksoihin. Vmp-jaksot harkitaan terveystilanteen perusteella. Varusmiehille kerrotaan muutoksista heidän omista yksiköistään.

Maasotakoulussa koronaviruksen leviämistä ehkäistään edelleen jo vakiintuneilla tiukoilla käytännöillä, kuten varusmiesten osastoinneilla, palveluksen jaksottelulla, maskien käytöllä, turvaetäisyyksillä, käsi- ja yskimishygienian korostamisella sekä henkilökunnan etätyömahdollisuudella. Mahdolliset koronaepäilyt ja -tartunnat hoidetaan nopeilla toimintamalleilla. 

Varuskunnissa terveet, koronavirukselle altistuneet tai siihen sairastuneet sekä ylähengitystieoireiset on eriytetty toisistaan. Maasotakoulu tarjoaa kaikille varusmiehille myös mahdollisuuden koronarokotteen ottamiseen varuskunnassa.
 

Hamina
´