Hyppää sisältöön

Palo- ja pelastusyksikkö Libanonissa aloitti yhteisharjoituksen itävaltalaisen kanssa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 19.9.2016 10.39
Tiedote

Suomalais-irlantilaisen pataljoonan palo- ja pelastusyksikkö aloitti neliviikkoisen yhteisharjoituksen harjoituksen UNIFIL:n esikunnassa Naqourassa toimivan itävaltalaisen palo- ja pelastusyksikön kanssa syyskuun alussa.

FINIRISHBATT:n palo- ja pelastusyksikkö aloitti yhteisharjoituksen UNIFIL:n esikunnassa Naqourassa toimivan itävaltalaisen palo- ja pelastusyksikön kanssa 8.9.2016. Harjoitus kestää neljän viikon ajan, jolloin kerran viikossa kaksi henkilöä FINIRISHBATT:stä lähtee harjoittelemaan Naqouraan, ja samaan aikaan Naqourasta saapuu kaksi itävaltalaista taistelijaa suomalais-irlantilaiseen tukikohtaan.

FINIRISHBATT:ssa suomalaiset pelastajat tutustuttivat itävaltalaiset suomalaiseen palomiestestiin, jonka tarkoitus oli näyttää suomalaista kuntotasovaatimusta pelastajille. Itävaltalaisille esiteltiin tukikohta, suomalaisten käyttämä paloauto ja sen kalusto. Yhdessä harjoiteltin myös selvitysmalleja, joita käytetään pelastustilanteissa.

Naqouran tukikohdassa on pelastajille tarkoitettu harjoitusrata, jossa on hyvät edellytykset harjoitella kovia tilanteita varten. Suomalaiset harjoittelivat kylmäsukellusta tähän tarkoitetussa kontissa, jossa heidän piti löytää tie ulos silmät peitettyinä. He harjoittelivat sokkona myös potilaan löytämistä huoneistosta harjoitusradalla. Heti tämän jälkeen itävaltalaiset pitivät suomalaisille yli tunnin kestävän lihaskuntoharjoituksen paloaseman pihalla.

Suomalaiset pelastajat kehuivat vaihdon olleen operaation parasta antia Etelä-Libanonissa. He saivat arvokasta kokemusta ja tiedonvaihtoa, jolla he voivat kehittää omaa ammatillista osaamistaan. Harjoituksen tarkoituksena oli vertailla omia ja toisten käytäntöjä sekä löytää hyviä toimintatapoja. Harjotus tarjosi myös vaihtelua niin suomalaisten kuin itävaltalaisten rauhanturvaajien arkeen, sekä antoi mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin kansallisten rajojen ulkopuolelta.

´