Hyppää sisältöön

Panssarikoulu saa uuden johtajan - Siirtyvä johtaja: ”Olen työskennellyt tärkeän asian parissa”

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 20.12.2019 13.54
Tiedote
Kuvassa everstiluutnantti Viitasalo istuu pöydässä, jossa seisoo Maasotakoulun ja Panssarikoulun pöytäliput.
Everstiluutnantti Janne Viitasalo toimi Panssarikoukun johtajana melkein kaksi vuotta.

Panssarikoulu saa uuden johtajan tammikuun alussa 2020. Panssarikoulun johtajana toimi everstiluutnantti Janne Viitasalo maaliskuusta 2018 alkaen, eli melkein kaksi vuotta. Tammikuun alussa 2020 hän siirtyy Karjalan prikaatin esikuntaan.

Millaista oli työskennellä Panssarikoulun johtajan tehtävässä?

- Tehtävä on ollut itsenäinen ja olen voinut vaikuttaa työni sisältöön. Olen kokenut työskenteleväni tärkeän asian parissa ja päällimmäisenä tunteena on ollut, että Panssarikoulun tekemää työtä arvostetaan. Nämä kaikki mainitsemani seikat luovat hyvän perustan minkä tahansa työyhteisön onnistumiselle tehtävissään, everstiluutnantti Janne Viitasalo sanoo.

Viitasalo palveli ensimmäiset seitsemän vuotta Kadettikoulusta valmistumisensa jälkeen Panssariprikaatissa.

- Oli hienoa palata takaisin siihen joukkoon, jossa melkein 20 vuotta sitten sotilaan työn aloitin. Annoin oman panokseni Panssarikoulun tehtävien sujuvaan hoitamiseen ja saatoin alulle koulutuksen kehittämiseen liittyviä asioita, joilla tulevaisuudessa voi olla myönteisiä vaikutuksia mekanisoituihin joukkoihin sijoitettavien johtajien koulutukseen, everstiluutnantti Viitasalo kertoo.

Panssarikoulun uusi johtaja: "Virtuaali- ja simulaattorikoulutuksen osuutta tulee kasvattaa"

Uusi koulunjohtaja on everstiluutnantti Tommi Marttinen. Hän palveli ennen tätä tehtävää Panssariprikaatin koulutuspäällikkönä.

Millä mielin siirryt uuteen tehtävään?

- Hyvillä mielin. Asun Hattulassa, joten tehtävä kotipaikkakunnalla on mieluinen, everstiluutnantti Marttinen sanoo.

Mitä tehtäviä ja millaista kokemusta sinulla on ollut Puolustusvoimissa?

- Olen toiminut muun muassa Panssariprikaatin koulutuspäällikkönä, Maanpuolustuskorkeakoululla (MPKK) Yleisesikuntaupseerikurssin (YEK) taktiikan ja operaatiotaidon opettajana, Sotilasläänin esikunnassa suunnittelukeskuksen päällikkönä ja Panssariprikaatin operatiivisen osaston apulaisosastopäällikkönä. Ennen kursseja toimin muun muassa viisi vuotta yksikön päällikkönä Panssariprikaatissa.

Panssarikoulun lippu siirtyy koulunjohtajalta seuraajalle.

Millaista taustaa sinulla on panssariaselajissa?

- Perusyksikössä noin 10 vuoden kokemus MTLB-kuljetuspanssarivaunuasioista, Panssariprikaatissa koulutuspäällikkönä 2,5 vuoden kokemus vaunukalustonkäytöstä koulutus- ja harjoitustoiminnasta sekä MPKK:lta noin kolmen vuoden kokemus panssarivaunujoukkojen taktisista käyttöperiaatteista.

Mitä mielestäsi Panssarikoulussa pitää saada aikaan lähitulevaisuudessa? Miten kehittäisit aselajikouluasi?

- Yhteistoiminnan lisääminen on tärkeää koulun sisäisesti osastojen välillä sekä muiden aselajikoulujen kesken, Marttinen toteaa ja jatkaa:

- Koulutuksessa virtuaali- ja simulaattorikoulutuksen osuutta tulee kasvattaa henkilökunnan perus- ja täydennyskoulutuksessa ja panssarireserviupseerikoulutuksessa. Panssarivaunujen ampumaopetustilaisuuksien sisältöä tulee kehittää.

Panssarikoulu sijaitsee Hattulan Parolannummella ja kuuluu Maasotakouluun. Muita Maasotakouluun kuuluvia aselajikouluja ovat Jalkaväkikoulu ja Pioneerikoulu Lappeenrannassa, Tykistökoulu Kankaanpään Niinisalossa ja Viestikoulu Riihimäellä.

Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´