Hyppää sisältöön

Panssarireserviupseerikurssi PSRUK 259 alkaa Panssarikoulussa

Maasotakoulu
15.11.2021 8.17
Tiedote
Panssarivaunussa kolme sotilasta lumisessa maisemassa.

55 varusmiestä Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista ja Porin prikaatista aloittaa johtajakoulutuksen panssarireserviupseerikurssilla PSRUK259 perjantaina 19. marraskuuta 2021.

Kurssin johtaa ja järjestää Panssarikoulu, joka kuuluu Maasotakouluun. Panssarikoulu sijaitsee Hattulan Parolannummella.

Varusmiehet nimitetään kurssin alussa upseerioppilaiksi. He oppivat kurssilla yleiset reserviupseerille kuuluvat tiedot ja taidot, kuten perusteet sodan ajan joukkueenjohtajan tehtävään. Erityisesti he keskittyvät toimintaan mekanisoiduissa joukoissa, jossa painopisteenä on hyökkäystaistelu ja aselajien välinen yhteistoiminta. Upseerioppilaat harjaantuvat myös aktiivisiksi ja oma-aloitteisiksi panssarireserviupseereiksi.

Kurssi kestää 14 viikkoa, ja päättyy 25. helmikuuta 2022. Kurssin suorittaneet upseerioppilaat nimitetään upseerikokelaiksi ja sen jälkeen he siirtyvät omiin joukko-osastoihinsa johtamaan ja kouluttamaan sekä vertaisiaan, että nuorempia varusmiehiä.

- Mielestäni tärkeimpiä harjoituksia ovat kaikki panssariharjoitukset, joissa oppilaat johtavat omia joukkojaan ja saavat tehdä perussuoritteita toistokoulutuksena. Virheitä on mahdollisuus tehdä ja niistä opitaan. Nämä harjoitukset ovat ehdottoman välttämättömiä tulevan upseerikokelaan tietojen, taitojen ja asenteen oppimiselle, kertoo PSRUK259-kurssin johtaja, kapteeni Valtteri Eskelinen Panssarikoulusta.

Lisäksi tärkeitä harjoituksia ovat tammikuussa Ampumaharjoitus 2, jossa oppilaat saavat johtaa oman aselajinsa joukkoja panssarivaunu-, panssarijääkäri-, taistelupioneeri- ja epäsuorantulen taisteluammunnoissa, sekä helmikuussa Panssariharjoitus 3, jossa eri linjat toimivat tiiviissä yhteistoiminnassa.

Seuraava panssarireserviupseerikurssi PSRUK260 alkaa perjantaina 20.5.2022. Sille varusmiehet voivat hakeutua Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista ja Porin prikaatista varusmiespalveluksensa alettua tammikuussa 2022.

Tervetuloa kurssille! (Kuvassa upseerioppilaan tunnelmia kurssilta 257.)

Joukko-osasto Parolannummi, Hattula