Hyppää sisältöön

Porin prikaatin osallistuminen kevään kansallisiin harjoituksiin

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 20.5.2021 11.31
Tiedote
Kuvassa tehtävänantoa, etualalla kaksi sotilasta polviasennossa ja takana yksi sotilas seisten.

Porin prikaatin joukkoja osallistuu kahteen Puolustusvoimien pääsotaharjoituksen osaharjoituksiin, joita järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa ympäri Suomea. Kyseessä ovat kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten päättöharjoitukset, joita myös prikaati järjestää lähiharjoitusalueillaan.

Osallistumismäärältään suurin osaharjoitus Porin prikaatin osalta on Merivoimien johtama Ritva 21, jonne Porin prikaatista harjoitukseen osallistuu 28.5.–2.6. yhteensä noin 3 000 sotilasta, joista 700 on reserviläisiä. Ritva 21 sijoittuu pääasiassa Uudenmaan rannikkoalueelle Suomenlahden ja Saaristomeren alueelle, mutta maavoimien joukkoja nähdään myös Satakunnassa, Varsinais-Suomessa sekä Pirkanmaan alueella. Ritva 21 -harjoituksen lisäksi Porin prikaatista reilut sata sotilasta osallistuu Maasotakoulun johtamaan Northern Forest 21 -osaharjoitukseen 17.5.–3.6. Rovajärvellä, Sodankylässä ja Kittilässä.

Puolustusvoimien pääsotaharjoituksen osaharjoitukset ovat heinäkuussa 2020 palveluksensa aloittaneiden varusmiesjohtajien ja vaativiin 347 vuorokauden miehistötehtäviin koulutettavien sekä tammikuussa 2021 aloittaneiden 165 vuorokauden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten päättöharjoituksia.

Porin prikaati järjestää viikkojen 20 ja 21 aikana myös omia alueellisia päättöharjoituksia sekä osallistuu kahdella perusyksiköllä Panssariprikaatin Niinisalossa johtamaan Nuoli 21 -päättöharjoitukseen 26.5.–3.6.